ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Rotonda 2

Εγώ ο Γαλέριος! Thessaloniki Walking Tours‏ (Φωτό)

Η αγαπημένη διαδρομή της Thessaloniki Walking Tours έχει επανασχεδιαστεί από τον αρχαιολόγο- ιστορικό, ξεναγό και υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας της Τέχνης, Γιώργο Φήταμ για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Εδώ και 17 αιώνες, η μορφή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου επιβλέπει το πιο πολυσύχναστο σημείο της Θεσσαλονίκης. Ο βοσκός που έγινε αυτοκράτορας της Ρώμης πρωταγωνιστεί στα ξεθωριασμένα ανάγλυφα της γνωστής Καμάρας.

Περιηγούμαστε στην καρδιά της σύγχρονης πόλης και επισκεπτόμαστε τα κτίρια που ανεγέρθηκαν την εποχή του Γαλέριου. Η μεγαλοπρεπής αψίδα, το ερειπωμένο ανάκτορο, ο εξαφανισμένος πια ιππόδρομος και η αινιγματική Ροτόντα μαρτυρούν την παρουσία ενός προικισμένου μα και αλλοπρόσαλλου ηγέτη, ο οποίος συνδέθηκε δραματικά με το λυκόφως του αρχαίου κόσμου και τη γέννηση μιας νέας εποχής.

Σας προσκαλούμε σε σε μια βόλτα και μια ιστορία που εμπεριέχει τετραρχική εξουσία, οικογενειοκρατία, λυκοφιλία, συμμετρία, τσιμέντο και τραγική ειρωνεία, άγιους αυτοκράτορες και στρατιώτες αγίους, σαδιστές πεθερούς και περίλυπες συζύγους, αγγελικές Νίκες, διαβολικούς διωγμούς, εξημερωμένες αρκούδες, εξαγριωμένους κατοίκους, τον Ακατονόμαστο κι έναν ξεναγό που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Γαλέριος.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

Σημείο συνάντησης: Καμάρα

Ώρα: 11πμ

Συμμετοχή: 10ευρώ ( εκπτωτικό για φοιτητές, μαθητές, ανέργους 8 ευρώ)

Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

Galerius 5