ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ARISTERA AFRODITI ANASTASIADOU DEKSIA VANA ANASTASIADOU

Δυο Θεσσαλονικιές έκαναν κατάστημα εσωρούχων… καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά! (Φωτό)

Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά και προσφέρουν απλόχερα ζεστασιά κι αγάπη στα αδέσποτα! Το κατάστημα εσωρούχων «Romina Secret» στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας αποτελεί ένα καταφύγιο, μια ζεστή αγκαλιά γεμάτη στοργή για τα αδέσποτα ολόκληρου του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Οι δύο ιδιοκτήτριες Αφροδίτη και Βάνα Αναστασιάδου ταΐζουν καθημερινά τα σκυλιά που έρχονται μπροστά στη βιτρίνα τους ενώ τις κρύες ημέρες του χειμώνα, εκείνα έχουν το… ελεύθερο να μπαίνουν και μέσα στο κατάστημα για να ζεσταθούν!

«Καθημερινά παρέχουμε τροφή και νερό σε περισσότερα από δέκα αδέσποτα. Έχουμε έξι σταθερούς… επισκέπτες, που συνήθως φέρνουν και παρέα! Φροντίζουμε να έχουμε συνέχεια αποθέματα ώστε να μένει κανένα σκυλάκι πεινασμένο» λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «δημοκρατία» η Βάνα Αναστασιάδου. Η αγάπη των δύο ιδιοκτητριών για τα αδέσποτα ξεκίνησε από τη μικρή τους ηλικία κι ανέκαθεν βοηθούσαν όσα μπορούσαν. «Και στο δεύτερο κατάστημα που διαθέτουμε στην Εγνατία ισχύει η ίδια πολιτική. Εννέα στους δέκα πελάτες μας δίνουν συγχαρητήρια. Η συντριπτική πλειοψηφία πλέον του κόσμου είναι φιλόζωοι και πολλοί εξ αυτών προσφέρονται να βοηθήσουν ανά περιόδους, φέρνοντας φαγητό. Ελάχιστοι έχουν διαμαρτυρηθεί για την παρουσία των αδέσποτων» προσθέτει η Αφροδίτη Αναστασιάδου.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες που επικρατεί παγωνιά, τα σκυλάκια μπαίνουν κι εντός του καταστήματος, προκειμένου να ζεσταθούν. Κάποια «κουρνιάζουν» στη βιτρίνα, αποτελώντας ατραξιόν για τους ελάχιστους περαστικούς, που τα φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα. «Η συμπάθειά μας έχει κινητοποιήσει κι αρκετούς περιοίκους που εκδηλώνουν τα φιλόζωα αισθήματά τους φροντίζοντας με όποιον τρόπο μπορούν τα αδέσποτα της γειτονιάς» σημειώνει η Βάνα Αναστασιάδου.