ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξοδος σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα ποτέ δεν τελειώνουν στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι φημιζόμαστε για την διασκέδαση μας σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί όλη την εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς να είναι απασχολημένοι με τις διάφορες υποχρεώσεις και δουλείες που χρειάζεται να υλοποιήσουν όμως όταν έρχεται το σαββατοκύριακο η πόλη δείχνει ένα άλλο «πρόσωπο» πιο χαλαρό και ιδιαίτερο απ’οτι όλες τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας.

Αυτήν την Κυριακή θα μπορέσει ο κάτοικος της πόλης να χαλαρώσει βλέποντας διάφορες ενδιαφέρουσες ταινίες με ποικίλα θέματα στα θερινά σινεμά και στους πιο οργανωμένους κινηματόγραφους.

Ξεχωρίσαμε για αυτήν την Κυριακή και σας παρουσιάζουμε δυο από αυτές. Η πρώτη είναι «Η Οδύσσεια – L’odyssée»  που δείχνει μια διαφορετική ματιά στη ζωή του Ζακ Κουστώ και της σχέσης του με τον γιο του που τον φέρνει αντιμέτωπο με μια προσωπική ανακάλυψη κατά την διάρκεια της ταινίας. Η ταινία προβάλλεται σήμερα στο θερινό cine Άλσος με ώρα προβολής 21:00μ.μ. .

Σε ένα άλλο θερινό κινηματογράφο της πόλης το σινεμά Νάταλι προβάλλεται η ταινία «Το Παρίσι μπορεί να περιμένει». Είναι μια ταινία με έντονα στοιχεία κωμωδίας και δράματος που θα σας ταξιδέψει σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι μέσα από γευσεις, τοπια , καταστάσεις και ωρίμανση στο τέλος της διαδρομής. Η ώρα προβολής της είναι η 20:45μ.μ. οπότε αν προτιμάτε  να ψυχαγωγηθείτε μέσα από μια κοινωνική κωμωδία αυτή η ταινία είναι μια πολύ καλή πρόταση για να αρχίσει η βραδιά σας.

Μια πρόταση θεάτρου για την σημερινή ημέρα είναι η παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο Ανοιχτό θέατρο Συκεών από την Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη» . Η παράσταση ανήκει στις εκδηλώσεις που γίνονται φέτος στο διαφορετικό «φεστιβάλ» θεάτρου Μερκούρεια 2017  θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μεταδώσουν οι διοργανωτές του το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι η ψυχή και η κληρονομιά της κοινωνίας μας.

Την Κυριακή επίσης συνεχίζεται για δεύτερη και τελευταία μέρα η πρωτότυπη γιορτή Σταφυλιού και Κρασιού στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης. Εκεί θα μπορεί ο επισκέπτης να γευτεί διάφορες ποικιλίες σταφυλιού και κρασιού και να θαυμάσει διάφορα μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Αλλά και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται υπάρχουν διάφορες προτάσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Στο Φιξ in art αυτό το καλοκαίρι κάθε Τετάρτη βράδυ προβαλονται διάφορα ντοκιμαντέρ. Αυτήν την Τετάρτη στις 21:30 θα παιχτεί το ντοκιμαντέρ “Human” που είναι μια συλλογή από ιστορίες και εικόνες του κόσμου. Καθημερινές ιστορίες από απίστευτες ζωές που θα συντροφέψουν τον θεατή σε ένα ταξίδι ενδοσκόπησης.

Το γεγονός όμως που δεν πρέπει να χάσει κανείς πραγματοποιείται από τις 23 του μήνα μέχρι και τις 27 και ονομάζεται Taratsa International Film Festival και αυτός είναι ο τέταρτος χρόνος διοργάνωσης του στην πόλη. Σε αυτό το φεστιβάλ διαγωνίζονται 70 ταινίες και θα μπορέσουν να τις απολαύσουν οι θεατές σε διάφορες διαμορφωμένες ταράτσες καφέ- μπαρ μεταξύ άλλων χώρων.

Η διασκέδαση στην πόλη έχει διάρκεια αλλά πρέπει πρώτα εμείς να αποφασίσουμε για τον τρόπο που θα περάσουμε τις υπόλοιπες Αυγουστιάτικες μέρες μας στην πόλη πριν τις πρώτε Φθινοπωρινές μέρες.