DIAVATA 1

Διαβατά: Οι πρώτοι πρόσφυγες είναι εδώ! Εφτασαν τα πρώτα 12 λεωφορεία, αναμένονται συνολικά 2.000 άνθρωποι!

Οι εξελίξεις τρέχουν στο θέμα της άφιξης των πρώτων προσφύγων στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης! Ήδη στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου καταφτάνουν από το πρωί οι πρώτοι πρόσφυγες.

Ήδη, από τις πρώτες πρωινές ώρες μέλη ΜΚΟ έχουν σπεύσει στο χώρο που θα τους φιλοξενήσει, στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου προκειμένου να προετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής στα Διαβατά έχουν φτάσει 12 λεωφορεία με πρόσφυγες και αναμένεται και η συνέχεια….

Περίπου 2.000 άνθρωποι μεταφέρονται με λεωφορεία από τα Μάλγαρα, όπου τους είχε σταματήσει η αστυνομία, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει τη Συμμαχική Οδό προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς την είσοδο του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Την εσωτερική φύλαξη του χώρου έχει αναλάβει ο στρατός και του χώρου έξω από το στρατόπεδο η αστυνομία.

Σε συνέλευση που είχαν χθες οι κάτοικοι τόνισαν ότι θα τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ ζήτησαν την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή.

Μέσα στο κέντρο υποδοχής έχουν στηθεί κατά 100 σκηνές και 150 λυόμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο χώρος έχει ηλεκτροδοτηθεί, δεν έχει ολοκληρωθεί η υδροδότηση, ενώ δεν έχουν επιλυθεί ζητήματα αποχέτευσης και καθαριότητας (αποκομιδής).

Συνολικά σήμερα στο πρώην στρατόπεδο αναμένεται να φτάσουν περίπου 35 -40 λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες.