ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 Διήμερο πανηγύρι στον Φοίνικα τον Δεκαπενταύγουστο

Διήμερο Πανηγύρι στον Φοίνικα στις  13 και 14 Αυγούστου πραγματοποιεί όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό  Σύλλογο Κατοίκων Φοίνικα.

Την πρώτη ημέρα Κυριακή 13 Αυγούστου, όσοι βρεθούν στις 9.30 το βράδυ, στην πλατεία  του Φοίνικα θα απολαύσουν ένα λαϊκό γλέντι  με το μουσικό συγκρότημα «Λαϊκά Προάστια», με τον Αλέκο Κιζιρίδη , τη Δέσποινα Παγιούλα (στο τραγούδι), τον Δημήτρη Τυχάλα (κιθάρα), τον Μιχάλη Καλαϊτζή (στο μπουζούκι) και τον Ζωγράφο Σταυρίδη (στο ακορντεόν). Νωρίτερα στις 7 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν στη ζωγραφική, σε τσουβαλοδρομίες και σε άλλα παιχνίδια, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση από το «Πολυθέαμα.

Την επομένη μέρα Δευτέρα 14 Αυγούστου  στις 9.30 η βραδιά περιλαμβάνει  παραδοσιακούς  χορούς από τα χορευτικά Συγκροτήματα του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κατοίκων Φοίνικα και άλλων Συλλόγων και θα ακολουθήσει γλέντι με συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής  με τον Γιάννη Βολίκα (στο τραγούδι), τον Αλέξη Δίγκα (στο κλαρίνο), τον Στέργιο Τράκα ( στο βιολί), τον Κώστα Παπαγιαννίδη ( στο λαούτο) και  τον Λευτέρη Παύλου (στα κρουστά) .