ΕΙΔΗΣΕΙΣ
dimotiki_astynomia_ladia2

Δημοτική Αστυνομία: Στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή

Στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή, βρέθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα 4 δικυκλιστές της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, με την πόλη ήδη επιβαρυμένη από τις αγροτικές κινητοποιήσεις που λάμβαναν χώρα, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά με Μητροπόλεως, διερχόμενο Φ.Ι.Χ. έπαθε, προφανώς, βλάβη εν κινήσει, αφήνοντας στο οδόστρωμα μια τεράστια κηλίδα λαδιού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα διερχόμενα αυτοκίνητα να «απλώσουν» το λάδι σε όλη τη δεξιά λωρίδα της οδού Μητροπόλεως, αμέσως μετά το φανάρι και επάνω στη στροφή. Δικυκλιστές της δημοτικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσαν έλεγχο για παράνομη στάθμευση και διέρχονταν από το σημείο εντόπισαν το πρόβλημα και απέκλεισαν με ειδική ταινία σήμανσης το κομμάτι μήκους σχεδόν 30 μέτρων στο οποίο συγκεντρώθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα του λαδιού.
dimotiki_astynomia_ladia3
dimotiki_astynomia_ladia1
Όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα το οποίο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν με ρύθμιση της κυκλοφορίας για τουλάχιστον μία ώρα. Τόσο χρειάστηκε για να φτάσουν στο σημείο τα οχήματα της υπηρεσίας σαρώματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί και να ρίξουν πριονίδι.
dimotiki_astynomia_ladia
Δυστυχώς, λίγα δευτερόλεπτα πριν καταφθάσουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, μια διερχόμενη οδηγός μοτοσυκλέτας, δεν πρόσεξε την κηλίδα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.
Η παρουσία της δημοτικής Αστυνομίας στο σημείο απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς θεωρείται δεδομένο πως τα ατυχήματα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα και σοβαρότερα.