ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δηλητηρίασαν με αρσενικό γιαγιά και εγγονή στη Θεσσαλονίκη – Εμπλέκεται «παντοδύναμος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ»

Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, γιαγιάς και εγγονής, τον Αύγουστο του 2013 αφού μπορεί να προσωποποιήθηκε η δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που είχε ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου, ωστόσο η έρευνα ξεκινάει από την αρχή σε μια υπόθεση – θρίλερ.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2015, όταν έγινε γνωστό πως η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο των δύο γυναικών. Μιας γιαγιάς 86 ετών και της 34χρονης εγγονής της, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Οι δυο γυναίκες, γιαγιά και εγγονή είχαν χάσει τη ζωή τους, με διαφορά λίγων ημερών. Η 86χρονη γυναίκα πέθανε στις 19 Αυγούστου του 2013 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου εξέπνευσε και η 34χρονη εγγονή της, μετά από μακρά νοσηλεία, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η 34χρονη όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις στο αίμα και τα ούρα της έδειχναν πως είχε προσβληθεί από κάδμιο, σε τοξικά επίπεδα. Στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο, διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δυο γυναικών καθώς αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα του καδμίου. Τότε και μετά από ειδικές εξετάσεις που έγιναν στις σορούς των δύο γυναικών ανιχνεύθηκε, για πρώτη φορά, η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα, στα σπλάχνα τους.

Πριν από ένα μήνα προσωποιήθηκε η δίωξη και αντιμέτωπος με τον ανακριτή επρόκειτο να είναι ο καθηγητής πανεπιστήμιου και σύζυγος της 34χρονης, αλλά νέα στοιχεία οδήγησαν σε ακύρωση της κλήσης του σε απολογία.

Ο Αλέξης Κούγιας σημειώνει στην Espresso ότι «Το θέμα είναι δημιούργημα μας πανίσχυρης οικογένειας. Ο θείος της θανούσης ήταν παντοδύναμος υπουργός του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: newsbeast.gr