ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε LIVE το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουν: «Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων. Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, οι διοργανωτές της εκδήλωσης εκτιμούσαν ότι περίπου 100.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου λαμβάνοντας μέρος στο συλλαλητήριο. Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι η κορύφωση της διαμαρτυρίας αναμένεται περίπου αυτή την ώρα, εξηγώντας ότι η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο εκτείνονται σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Από τα μεγάφωνα, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 200.000! Πολλά πούλμαν με πολίτες που θέλουν να φτάσουν στην συγκέντρωση έχουν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15, αλλά και πολλοί άλλοι μητροπολίτες από τη βόρεια Ελλάδα, όπως από τη Βέροια, την Πιερία, την Καβάλα.

«Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ»  ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

Άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν καταφτάσει στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.

Δείτε ζωντανά το συλλαλητήριο, όπως το μεταδίδει το livemedia: