ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τι έδειξε το θερμόμετρο στην πιο παγωμένη πόλη του κόσμου

 Η πόλη Ογίμιακον της Σιβηρίας θεωρείται η πιο παγωμένη κατοικημένη περιοχή του κόσμου. Και πως να μην είναι αφού το θερμόμετρο δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από το μηδέν τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Στην πόλη Ογίμιακον της Σιβηρίας, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα -60 βαθμούς Κελσίου αλλά δεν είναι το ρεκόρ. Το έδαφος είναι μονίμως παγωμένο και η πόλη των 500 μόνιμων κατοίκων δίπλα στον ομώνυμο ποταμό, έχει σπάσει πολλά ρεκόρ.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1933 το θερμόμετρο έδειξε -67,7 βαθμούς Κελσίου. Ηταν η πιο χαμηλή καταγεγραμμένη θερμοκρασία στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν στην πόλη αυτή της Σιβηρίας στα τέλη του Σεπτέμβρη και δεν ανεβαίνει πριν τα μέσα Μαϊου. Η μέση θερμοκρασία τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι στους -50 βαθμούς Κελσίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

-60°C affiché au thermomètre de la ville d’Ojmjakon en ces dernières heures, mais -54.6°C sous l’abri normalisé de la station météorologique à 745 m d’altitude.

Τα καλοκαίρια τους ζεστά…

Και παρότι οι χειμώνες είναι σκληροί και παγωμένοι στο Ογίμιακον τα καλοκαίρια θεωρούνται ζεστά. Ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί είναι ο Ιούλιος του 2010 με το θερμόμετρο να δείχνει κατά μέσο όρο 18 βαθμούς.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο δεν είναι σπάνιο να δείξει και 30 βαθμούς κατά την διάρκεια της μέρας.

πηγή : http://www.newsit.gr