ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δανία και Σουηδία αντιδρούν στις συγκεντρώσεις Τούρκων

Και η Σουηδία απαγόρευσε προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων

Μετά την Ολλανδία και τη Γερμανία οι οποίες απαγόρευσαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες Τούρκων αξιωματούχων στις χώρες τους, υπέρ του δημοψηφίσματος στην Τουρκία τον Απρίλιο, για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έρχεται και η Σουηδία να προστεθεί στη λίστα αυτών των χωρών.

Ο ιδιοκτήτης ενός χώρου στη Στοκχόλμη, όπου θα πραγματοποιούνταν την Κυριακή μια εκδήλωση στην οποία θα μιλούσε αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ακύρωσε το συμβόλαιο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Το πρακτορείο επεσήμανε ότι ο ιδιοκτήτης δεν αναφέρθηκε στον λόγο της ακύρωσης της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ξέσπασε κόντρα μεταξύ της Τουρκίας και της Ολλανδίας με αφορμή την απαγόρευση από τις ολλανδικές αρχές της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση.

Επιπλέον, οι αρχές εμπόδισαν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων Τούρκων διαδηλωτών και των αστυνομικών

Δανός πρωθυπουργός στον Τούρκο ομόλογό του: «Καλύτερα να μην έρθεις»

Ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν πρότεινε σήμερα να αναβληθεί μια προγραμματισμένη για αυτόν τον μήνα επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξαιτίας της διπλωματικής διένεξης ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία.

«Με τις σημερινές τουρκικές επιθέσεις κατά της Ολλανδίας, η συνάντηση δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτές. Για αυτό πρότεινα στον τούρκο συνάδελφό μου την αναβολή της συνάντησης», ανέφερε ο Ράσμουσεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Τύπο.