ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίχτυα με το «καλημέρα» ο Αλμέιδα, άνετα η ΑΕΚ

Κέρδισε 4-1 την Ξάνθη

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η ΑΕΚ την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας άνετα με 4-1 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για την Ένωση πέτυχαν οι Αλμέιδα (7΄, 16΄), Μάνταλος(10΄) και Ντίντακ (76΄), ενώ για τους Ακρίτες είχε μειώσει προσωρινά ο Γιουνές (12΄).

Με ονειρεμένο ντεμπούτο συστήθηκε στους φιλάθλους της ΑΕΚ το καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα της Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος επιθετικός άνοιξε το σκορ για την Ένωση μόλις στο 7΄ όταν εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της Ξάνθης μετά την σέντρα του Πατίτο και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν ασταμάτητη και μόλις τρία λεπτά αργότερα (10΄) έκανε το 2-0 με κεφαλιά του Μάνταλου και πάλι μετά από σέντρα του Πατίτο. Η Ξάνθη παρά το σοκ των δυο γρήγορων τερμάτων αντέδρασε και στο 12΄ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Γιουνές.

Η απάντηση των γηπεδούχων όμως ήταν άμεση με τον Αλμέιδα στο 16’ να γράφει με «βολιδα» έξω από την μεγάλη περιοχή το 3-1.

Μετά από αυτό το άκρως παραγωγικό πρώτο τέταρτο του αγώνα όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός έπεσε και το σκορ έμεινε ίδιο μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ συνέχισε δυναμικά και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ στο 54΄ με τον Μάνταλο να έχει δοκάρι. Στο 62΄ η Ξάνθη παραλίγο να μειώσει αλλά ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Καρασαλίδη. Στο 76΄ο Ντίντακ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ΑΕΚ του πετυχαίνοντας με πλασέ το 4-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Αλμέιδα, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ – Σολτάνι, Γιουνές

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας (65΄ Σιμόες), Μάνταλος, Πατίτο (74΄ Βάργκας), Αλμέιδα (61΄Αραβίδης).

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50΄Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60΄Νιέτο), Λάζιτς (70΄ Ράνος), Σολτάνι, Γιουνές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ