kalamaria-xrist

Δήμος Καλαμαριάς: Απάντηση στις καταγγελίες για το κόστος του χριστουγεννιάτικου στολισμού

Ανακοίνωση-απάντηση στις καταγγελίες του Μανόλη Λαμτζίδη για το κόστος του χριστουγεννιάτικου στολισμού στο Δήμο Καλαμαριάς έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

»Ο κόσμος που γεμίζει καθημερινά την κεντρική πλατεία της Καλαμαριάς είναι η απάντηση στο δημοσίευμα του κυρίου Μανόλη Λαμτζίδη με τίτλο «Θηριώδη προϋπολογισμό 40.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις», που φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας.

Η δημοτική παράταξη, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση (ΡΕΚΚ), από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές μέχρι σήμερα μέσω του προέδρου της προβαίνει σε μια καταγγελτική και στείρα αντιπολίτευση, καθόλου παραγωγική για τη δημιουργία έργου που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Καλαμαριάς.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων που επιδιώκουν να αλλάξουν το κλίμα της εθνικής κατάθλιψης που έχει κυκλώσει τη χώρα μας. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και το τρίτο μνημόνιο για το οποίο ευθύνεται κατά κύριο λόγο το κόμμα που εκπροσωπεί η ΡΕΚ δεν της επιτρέπει να μας κάνει μαθήματα ήθους και οικονομίας.

Με τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της αριστεράς του ’70 εμείς δεν θα ασχοληθούμε. Προχωρούμε με σύνεση και αισιοδοξία προσπαθώντας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την τοπική μας κοινωνία.

– Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα δομήθηκε για να δώσει μια αναπτυξιακή νότα στην τοπική αγορά.
– Το πλήθος των εκδηλώσεων (για παράδειγμα 22 συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις) καθώς και ό,τι διαδραστικό και πρωτότυπο πραγματοποιείται στα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας, ξεπερνούν τις 100 δράσεις.
– Κάθε μέρα πολλαπλές εκδηλώσεις, σε όλες τις γειτονιές της Καλαμαριάς και στο Ιστορικό Κέντρο, για ένα μήνα ο προϋπολογισμός που καταγγέλλεται είναι φτωχός για τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει σε επίπεδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού και τόνωσης της τοπικής αγοράς.
– Αξιοποιούμε ισσόροπα το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας και υιοθετούμε κάθε ρεαλιστική και καινοτόμα πρόταση που μας προσφέρουν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και οι κοινωνικές μας υπηρεσίες.
– Φροντίζουμε οργανωμένα να σταθούμε αλληλέγγυοι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές πολιτικές.
– Εάν και εφόσον κάποτε ασκήσουν διοίκηση στον Δήμο, τότε θα αντιληφθούν ό,τι χωρίς οργάνωση, καινοτομία και φαντασία αλλά κυρίως χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν μπορούν να προχωρήσουν. Γνώμονας πρέπει να είναι η τέχνη του εφικτού και η επίτευξη του μέγιστου οικονομικού αποτελέσματος και όχι το απόλυτα επιθυμητό.

Εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική να απολογηθούμε και ούτε καταδικάζουμε ανθρώπους για τους οποίους ακόμη δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη. Το έργο των λαϊκών δικαστηρίων δεν είναι ελκυστικό και ανήκει σε άλλες σκοτεινές εποχές, γιατί το μέλλον μπορεί να τους διαψεύσει.

Τους καλούμε να γιορτάσουν μαζί μας τα Χριστούγεννα στην πόλη της Καλαμαριάς χωρίς την μικροψυχία και τον ρεβανσισμό της ήττας.

Έτσι θα απολαύσουν το ποικίλο και πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά μας, συλλογικά και ενωτικά, όπως αρμόζει στην πολιτισμική παράδοση και ταυτότητα της πόλης της Καλαμαριάς».




3 thoughts on “Τροχαίο: Δείτε που «καρφώθηκε» αυτοκίνητο

Comments are closed.