Δήλωση-μήνυμα προς την Τουρκία από τον Αλ. Τσίπρα μετά τον αγιασμό των υδάτων στην Αλεξανδρούπολη

Στην μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρακολούθησε την δοξολογία των Θεοφανείων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».

Στη συνέχεια και υπό καταρρακτώδη βροχή και δυνατό κρύο, ξεκίνησε από τον μητροπολιτικό ναό η ιερή πομπή για την τελετή του αγιασμού των υδάτων που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ιδρύσει γραφείο και στην πόλη τους, όπως στην Θεσσαλονίκη, ώστε να τους επισκέπτεται συχνότερα!

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μη τυχαία την παρουσία του εκεί, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως είπε και εξέφρασε την να γίνει η Αλεξανδρούπολη μεγάλο εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Στέλνουμε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας προς όλους τους λαούς, γιατί η Ελλάδα είναι φάρος αξιών όπως η ειρήνη και η συνεργασία, είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, όμως ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δίκαια, όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε καλή δύναμη για το δύσκολο έτος που ξεκινά και ακολούθως δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του θρακικού πελάγους για να πιάσουν τον Σταυρό.