ΕΙΔΗΣΕΙΣ
vroutsis

Γ. Βρούτσης: Εξαπάτηση εργαζομένων και ανέργων από την κυβέρνηση

Για δραματική ανατροπή στην αγορά εργασίας τη διετία 2015 – 2016 κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ.

Όπως σημειώνει, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ξεπέρασαν πάλι την πλήρη απασχόληση, ενώ η ΕΡΓΑΝΗ αποκαλύπτει ότι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης μηνός Αυγούστου 2016, είναι το χειρότερο της τελευταίας 10ετιας.

Εμφανίζεται βέβαιος ότι «σε λίγο ολοκληρώνεται ο διετής κύκλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένας κύκλος, όμως, που σημαδεύτηκε από τις μεγαλύτερες ιστορικά ανατροπές στην αγορά εργασίας της χώρας μας».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι

  • Τα στοιχεία του μηνός Αυγούστου αποτυπώνουν τη μεγάλη ανατροπή. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 (χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) έσπασαν το φράγμα του 50% και ξεπέρασαν για την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας από τα capital controls ήταν άμεσες αναφέρει με θύματα εργαζόμενους και ανέργους. Τη διετία 2015-2016 έγινε δραματική ανατροπή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία των μορφών απασχόλησης όπως τη γνωρίζαμε για δεκαετίες –μέχρι και το 2014- στην πατρίδα μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης, η ΕΡΓΑΝΗ αποκαλύπτει ότι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης μηνός Αυγούστου 2016, είναι το χειρότερο της τελευταίας 10ετιας.

«Ακόμη και εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι “αποχωρήσεις-απολύσεις” εργαζομένων, σημείωσαν αρνητικό ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τις προσλήψεις κατά 16.128».

Κάνει λόγο για πολιτική εξαπάτηση των εργαζομένων και των ανέργων καθώς «όχι μόνο δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν προεκλογικά, αλλά βρίσκονται σε θέση δυσμενέστερη από εκείνη που ήταν το 2014».