ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίζετε γιατί τα τζιν έχουν αυτά τα μικρά κουμπάκια στις τσέπες τους;

Τις προάλλες μοιραστήκαμε μαζί σου την πληροφορία για τις μικρές τσεπούλες που βρίσκονται μέσα στις κανονικές τσέπες των τζιν παντελονιών σου και την προέλευσή τους. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ τι δουλειά έχουν εκείνα τα μικροσκοπικά κουμπάκια στις γωνίες της τσέπης σου;

Εγώ πίστευα πάντα πως αυτά τα κουμπάκια χρησίμευαν ουσιαστικά κάπως στο ράψιμο, δηλαδή ήταν απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η ραφή. Βέβαια, αυτή είμαι εγώ, aka άχρηστη σε οτιδήποτε οικοκυρικό, οπότε οι σκέψεις μου σπάνια βρίσκουν εφαρμογή στην πραγματικότητα.

Αν κι εσύ αναρωτήθηκες τι δουλειά έχουν αυτά τα μικροσκοπικά κουμπάκια στις τσέπες σου, σου έχω την απάντηση. Αν πάλι δε σε απαχόλησε ποτέ, μια επιπλέον γνώση δεν κάνει κακό. Δεν πρόκειται λοιπόν για κάτι διακοσμητικό, αλλά αυτά τα κουμπιά έχουν έναν πραγματικό λόγο ύπαρξης: ονομάζονται πριτσίνια και βρίσκονται εκεί ώστε να αποτρέπουν το τζιν από το να φθαρεί και να σκιστεί στη ραφή. Εννοείται πως η πατέντα ανήκει στον Levi Strauss, ο οποίος περίπου το 1829 αποφάσισε να κάνει κάτι προκειμένου να ικανοποιήσει τους ανθρακωρύχους που παραπονούνταν ότι τα παντελόνια τους φθείρονταν γρήγορα.

Τώρα ξέρεις ποιος ευθύνεται που τα τζιν σου είναι αθάνατα.

Πηγή: ladylike.gr