ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EIDOMENI6

Για κλείσιμο συνόρων στα Σκόπια ετοιμάζεται η Ελλάδα (video)

Να προλάβει το χειρότερο ενδεχόμενο, να κλείσουν τα σύνορα με τη FYROM με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, προετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία συμμετείχε, υπεραμύνθηκε των προτάσεων της κυβέρνησης για τη δημιουργία των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό και στα Διαβατά, λέγοντας ειδικά για τη Θεσσαλονίκη πως οι 6 εναλλακτικοί χώροι που πρότεινε η ΠΕΔ, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο κ.Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημάρχους πως οι επιλογές της κυβέρνησης ισχύουν και για το Σχιστό και για τα Διαβατά, μέχρι να βρεθούν άλλες υλοποιήσιμες προτάσεις και εξήγησε πως η Ελλάδα έχει την επόμενη εβδομάδα κρίσιμα ευρωπαϊκά συμβούλια, στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δείξει ότι έχει κάνει πρόοδο στο θέμα της υποδομής υποδοχής και οργάνωσης των προσφύγων.

«Και μπορεί την επόμενη εβδομάδα να αποφασιστεί το κλείσιμο της Ειδομένης, ή το σταδιακό κλείσιμο της Ειδομένης. Με διάφορους τρόπους… Ή και με αυτό που ακούγεται, που στέλνουν δυνάμεις όλα τα κράτη και η Ουγγαρία και η Σλοβακία, για βοήθεια από την άλλη μεριά των συνόρων… Ταυτόχρονα από την άλλη μεριά, η είσοδος του συνοριακού σταθμού κλείνει σταδιακά, για να ελεγχθεί καλύτερα, λέγεται. Αλλά για εμάς αποτελούν ενδείξεις ότι πιθανόν και να κλείσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά τα περί εξόδου της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν, είπε ότι μπορεί να ακούγονται τέτοια σχέδια ακόμη και στους διαδρόμους των Βρυξελλών, δεν υπάρχει όμως καμία τέτοια περίπτωση, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Δείτε τι δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔ για το θέμα της δημιουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης:

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λ.Κυρίζογλου, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να απορρίπτει και τις 6 προτάσεις που έχουν καταθέσει οι Δήμαρχοι και ειδικά για τους 3 από τους χώρους αυτούς, είπε ότι είναι απόλυτα συμβατοί με τις ανάγκες που υπάρχουν:

 

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης