ΕΙΔΗΣΕΙΣ
droidcon

Για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη η Droidcon

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο του Android απευθείας από τους κορυφαίους προγραμματιστές αλλά και μεγάλες εταιρείες διαφόρων χωρών περιμένουν κάθε ενδιαφερόμενο στη 2η Droidcon Greece που διοργανώνεται από 7 έως 9 Ιουλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που εδώ και έξι χρόνια πραγματοποιείται σε τουλάχιστον 30 μεγάλες πόλεις του κόσμου, έχοντας ξεκινήσει από τη Γερμανία και απευθύνεται κυρίως σε γνώστες προγραμματισμού με στόχο την καλύτερη δικτύωσή τους. Όπως εξηγεί στο press724.gr ο Παναγιώτης Τζίνης, ένας από τους διοργανωτές του ελληνικού συνεδρίου «προτιμήσαμε τη Θεσσαλονίκη καθώς εδώ υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για τον τομέα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο «ο κυριότερος λόγος που η droidcon Greece επιστρέφει στην Ελλάδα είναι η θερμή περσινή ανταπόκριση που είχε τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους ομιλητές». Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά στη διοργάνωση συμμετείχαν 35 Android Experts από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ινδία, τη Νιγηρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Τη φετινή χρονιά παράλληλα με το συνέδριο, θα υπάρχουν και δράσεις με δωρεάν είσοδο. Πιο συγκεκριμένα, από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου (14:00 – 21:00 την πρώτη ημέρα και 09:00 – 21:00 για τις υπόλοιπες ημέρες) , θα λειτουργεί η droidcon International Expo. Σε αυτή τη διεθνή έκθεση, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά όλες τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικών και προϊόντων αλλά και να δοκιμάσουν gadgets και πρωτότυπες τεχνολογίες που θα εισαχθούν στην αγορά.

Ακόμα, τις ίδιες ώρες, θα λειτουργεί η droidcon Devs Alley, όπου προγραμματιστές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, γραφίστες, ITs αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις τάσεις και τις κατευθύνσεις των τεχνολογικών εταιρειών που σχετίζονται με Human Resources (Ανθρώπινο Δυναμικό), να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και να ορίσουν συνεντεύξεις με τους εκθέτες και τους ειδικούς προσκεκλημένους που αναζητούν στελέχη για να ενδυναμώσουν την ομάδα τους (απαιτείται εγγραφή). Ακόμα, εκεί θα υπάρχει ένα ειδικό εργαστήριο και ενότητες εστιασμένες στο HR, από το “Πως να χτίσετε επιτυχημένα το βιογραφικό σας στο χώρο της τεχνολογίας” μέχρι το “Τι θα αναζητούν οι τεχνολογικές εταιρείες τα επόμενα χρόνια”. Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί από κορυφαίους αρμόδιους για προσλήψεις και κυνηγούς ταλέντων, όπως επίσης και έμπειρους προγραμματιστές που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό.

Στο χώρο θα λειτουργεί και το droidcon Startup Village, όπου επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν στο κοινό demos, projects ή καθιερωμένες ιδέες στην ειδικά για αυτούς διαμορφωμένη ζώνη. Αυτή η ειδική ζώνη θα μοιάζει με ένα διαδραστικό sandbox, όπου οι startupers θα έχουν την ευκαιρία να πουλήσουν ή να μοιραστούν τις ιδέες, τις υπηρεσίες, τα έργα τους στους επισκέπτες της droidcon. Μια σειρά από εργαστήρια και συνεδρίες θα φιλοξενηθεί από διεθνείς και τοπικούς επενδυτές VCs, οι οποίοι θα μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις περιπέτειες και θα συμβουλέψουν το κοινό και τους startuppers από το πως να σχεδιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα μέχρι πως να την τοποθετήσουν στην αγορά.

Τέλος, στις 7 Ιουλίου, στις 19:00 θα λειτουργήσει το droidcon kick-off barcamp, με εξασφαλισμένη είσοδο για τους κατόχους του droidcon ticket ή το barcamp only ticket. Εκεί, επιλεγμένοι ομιλητές και πρωτοπόροι θα μοιραστούν τα επιτεύγματά τους, τις εμπειρίες τους ή μία ιδέα για την οποία δουλεύουν.

Στις 8 και 9 Ιουλίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ είναι προγραμματισμένο το droidcon main stage. Για το συνέδριο αυτό πρέπει να προμηθευτείτε εισιτήρια, τα οποία κυκλοφορούν σε διάφορες τιμές. Στο κυρίως stage της droidcon, θα φιλοξενηθούν ειδικοί καλεσμένοι και ομιλητές, που θα έρθουν από όλο τον κόσμο να μοιραστούν τα προσωπικά τους επιτεύγματα ή της εταιρείας που εκπροσωπούν στο χώρο του Android.

Πρόκειται για κορυφαίους προγραμματιστές που “δημιούργησαν” νέες ή “εφάρμοσαν” υπάρχουσες εφαρμογές και με επιτυχία προσέφεραν λύσεις μέσω του Android OS και των σχετικών εργαλείων. Όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές: «Συνήθως έρχονται από διεθνείς εταιρείες όπως οι: Google, Microsoft, Couchbase, Qualcomm, Intel, μόνο που αυτή την χρονιά θα υποδεχτούμε στο κυρίως stage και διεθνείς πρωταθλητές».

Η φετινή droidcon, φαίνεται ότι επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις: από κορυφαίους φήμης κεντρικούς ομιλητές που θα καλωσορίσουν την έναρξη της 2ης droidcon στη Θεσσαλονίκη, μέχρι διεθνούς φήμης εκθέτες που θα επιδείξουν τα πιο καινοτόμα προϊόντα και gadgets που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android, ενώ το τρέχον έτος, σε συνεργασία με το Google Developers Group Θεσσαλονίκη, η διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Google I/O Recall.

Το Google I/O είναι η ετήσια κορυφαία εκδήλωση της Google, όπου παρουσιάζεται από την εταιρεία σε ποιους τομείς της τεχνολογίας που κατέχει θα επενδύσει και ανακοινώνει τις τελευταίες ενημερώσεις και εξελίξεις σχετικά με το Android, το material Design, την Εικονική Πραγματικότητα και όλα τα εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια επιχείρηση ή έναν προγραμματιστή να ενισχύσει τις δραστηριότητές του.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει την άφιξή τους 28 ομιλητές, από τους οποίους οι τέσσερις είναι Έλληνες, ενώ το call for papers είναι ακόμα ανοιχτό. Οι τρεις πρώτοι ομιλητές που αποκαλύπτονται από τους διοργανωτές είναι οι: Ikram KELLA Επικεφαλής του προγράμματος Google Women Techmakers για την Βόρεια Αφρική, Sergio Gutierrez, Senior Software Engineer, από την ισπανική εταιρεία Karumi, Daniel Hartwich, Android Developer στην γερμανική εταιρεία XING AG.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της droidcon

Ρεπορτάζ:  Νικολέτα Ευσταθίου