ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tattoo16

Γιατί οι εργοδότες δεν θα πρέπει να απορρίπτουν υποψήφιους εργαζομένους με τατουάζ;

Αλήθεια, τα τατουάζ θα πρέπει να λειτουργούν ως … απαγορευτικός παράγοντας στην πρόσληψη ενός εργαζομένου ή όχι;

Στο παραπάνω ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση η υπηρεσία διαμεσολάβησης Acas, η οποία προειδοποιεί τους εργοδότες ότι απορρίπτοντας εργαζομένους με τατουάζ μπορεί να χάσουν πολύτιμο εργατικό δυναμικό με εξαιρετικές δυνατότητες.

Μία δημοσκόπηση του Yougov το 2015, αποκάλυψε ότι σχεδόν το 1/5 των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει τατουάζ, ενώ οι περισσότεροι κάτω των 40 ετών συνεχίζουν να το έχουν.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ είναι μόδα της εποχής, υπάρχουν πολλοί εργασιακοί χώροι στους οποίους δεν είναι αποδεκτά.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαμεσολάβησης Acas, υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα για την εμφάνιση των εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών, στον οποίο απορρίπτονται χωρίς δεύτερη σκέψη όσοι έχουν τατουάζ σε εμφανή σημεία.

Ιδιοκτήτες με ινστιτούτα τατουάζ έρχονται να υποστηρίξουν την άποψη ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να επιλέγονται με βάση το αν έχουν κάποιο τατουάζ στο σώμα τους ή όχι. Αντιθέτως, οι εργοδότες θα πρέπει να μπορούν να αντλήσουν στοιχεία για τον εργαζόμενο τόσο από το τατουάζ του αλλά και από το σημείο του σώματος, στο οποίο το έχει «χτυπήσει».

Επιπροσθέτως, στην έρευνά του ο Dr Timming κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μερικοί Οργανισμοί στους οποίους τα τατουάζ θεωρούνται ως προσόν. Τέτοιου είδους Οργανισμοί είναι όσοι έχουν σχέση με τους νέους και συγκεκριμένα μπαράκια ή κλαμπς ή βιομηχανίες στις οποίες η δημιουργικότητα έχει τον πρώτο λόγο.

Μήπως λοιπόν οι εργοδότες θα πρέπει να το ξανασκεφτούν την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν να απορρίψουν έναν εργαζόμενο επειδή έχει τατουάζ;