ΕΙΔΗΣΕΙΣ
strees_woman

Γιατί δεν μπορείς να αποδώσεις υπό πίεση

To άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για μας τις γυναίκες, καθώς σε καταστάσεις πίεσης συχνά βγαίνουμε εκτός συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα προβλήματα στον χώρο της δουλειάς αλλά και των σχέσεων μας.

Μια νέα έρευνα στο 109ο ετήσιο συμπόσιο του American Sociological Association, ανακάλυψε τις αιτίες που το στρες κάνει τις γυναίκες να μην μπορούν να αποδώσουν. Την έρευνα διενήργησε το Stanford University κάνοντας δυο πειράματα. Στο πρώτο, οι συμμετέχοντες διάβαζαν ένα σενάριο για μια υποθετική εργασία, το οποίο είτε θα περιείχε μια κατάσταση ρίσκου είτε όχι. Αφού διάβαζαν το σενάριο, έγραφαν το πώς θα χειρίζονταν εκείνοι την κατάσταση και μετά τους γινόταν ένα τεστ άγχους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι γυναίκες που είχαν τα σενάρια ρίσκου είχαν 13,6 βαθμούς στο τεστ άγχους παραπάνω από τους άντρες!

Στη συνέχεια, για να διαπιστώσουν πως επηρεάζει την απόδοση το άγχος, υπέβαλαν τους συμμετέχοντες σε 20 προφορικές ερωτήσεις γενικών γνώσεων, τονίζοντας τους πως μπορούν να ποντάρουν χρήματα στις απαντήσεις που πίστευαν πως είχαν δίκιο. Μετά το τέλος του τεστ, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες απάντησαν 11% λιγότερες σωστές ερωτήσεις από τους άντρες!
Γιατί όμως οι γυναίκες δεν μπορούμε να αποδώσουμε υπό πίεση; Ίσως επειδή οι καταστάσεις που περιέχουν ρίσκο φαίνονται δυσκολότερες στα μάτια μας, αντίθετα με τους άντρες, σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας, Susan Fisk.

Η Fisk, παρατήρησε πως ακόμη και όταν μια γυναίκα συνεργάζεται με έναν άντρα κάτω από μια δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί να αποδώσει, κάτι που έχει αντίκτυπο πάνω στην αυτοπεποίθηση της. Το καλύτερο είναι να οπλιστούμε με θάρρος και αυτοπεποίθηση πριν από μια δύσκολη κατάσταση, γιατί όπως φαίνεται δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη το φάρμακο για να αποδώσουμε υπό πίεση…

Πηγή: followme.gr