ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανός λόρδος για Brexit: Θα αλλάξουμε το νόμο και οι νέοι θα δουλεύουν πάνω από 35 ώρες!

Ένας αριστοκράτης, υποστηρικτής του κόμματος των Συντηρητικών, είπε ότι το Brexit είναι καλό, διότι θα επιτρέψει στους νέους να εργάζονται περισσότερες ώρες.

Ο Λόρδος Χάρις, ένας μεγιστάνας λιανικών πωλήσεων, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες, ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να απασχολεί προσωπικό μόνο 35 ώρες την εβδομάδα σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους της ΕΕ.

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή οδηγία για το χρόνο εργασίας αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερο από 48 ώρες και μπορούν να αποχωρήσουν αν το αποφασίσουν.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο πρόγραμμα Today, του BBC Radio 4, ο Λόρδος Χάρις κλήθηκε να εξηγήσει πώς η έξοδος από την ΕΕ θα βοηθούσε τους νέους.

Είπε: «Θα μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες. Θα δώσει στους νέους περισσότερες ευκαιρίες μέσα σε αυτή τη χώρα και δεν θα είμαστε ελεγχόμενοι… »

Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε: «Επειδή θα έχουμε περισσότερη ελευθερία νόμων».

Ερωτηθείς για το τι συμβαίνει με τους ισχύοντες νόμους, ο Λόρδος Χάρις είπε: «Λοιπόν αν πάρετε έναν λιανοπωλητή, μπορούμε μόνο να κρατήσουμε το προσωπικό μας για 35 ώρες την εβδομάδα, νομίζω ότι έτσι είναι τώρα».

Αφού παραδέχτηκε ότι «δεν τα πήγαμε πολύ άσχημα», όταν ο παρουσιαστής του είπε «τα έχετε καταφέρει μια χαρά έτσι», πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτερα έξω από την ΕΕ».

Ο Λόρδος Χάρις είναι πλέον ανάμεσα στους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη λίστα πλουσίων του The Rich Times.