ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsipras-mitsotakis-vouli

Βουλή: Στα άκρα η αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη στην προ ημερησίας για διαφθορά

Καίρια ερωτήματα για την «περιβόητη παρέμβαση» Παπαγγελόπουλου και τις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή του ομιλία στην Βουλή. Τόνισε ότι για την εν λόγω υπόθεση που αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για τις πράξεις ή τις παραλείψεις που οδήγησαν με μάλλον περίεργο τρόπο τρεις δικογραφίες στο αρχείο. Τρία ερωτήματα προκύπτουν εύλογα, είπε: Ποιος ζήτησε να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση για την οποία κατηγορείτε τον υπουργό για παρέμβαση, ο κ. Παπαγγελόπουλος ή η εισαγγελέας;

Πώς έφτασε η υπόθεση αυτή στην εισαγγελέα και αφαιρέθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα διαφθοράς οι δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο ώστε να φτάσουν στα χέρια της κ. Τσατάνη;

Πώς είναι δυνατόν ο αντιεισαγγελέας του Α.Π. με έγγραφο του στις 22/42015 να γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς και στις 18/12/2015 ο ίδιος άνθρωπος να γνωμοδοτεί με νέο έγγραφο ότι οι δικογραφίες στις υποθέσεις Βγενόπουλου νομίμως αφαιρέθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα; Ρωτώ: Δεν υπάρχει εδώ μια προφανέστατη δικονομική αντίφαση;

Επισήμανε ότι για την υπόθεση και στελέχη της αντιπολίτευσης αναδεικνύουν με ένταση τα σημεία της υπόθεσης, για το εάν υπήρξε μια επιχείρηση συγκάλυψης, και κατέθεσε στα πρακτικά τόσο την επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσιρώνη προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και την επιστολή του κ. Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Την κατάθεση τις επόμενες μέρες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε ότι το πόρισμα δεν θα βγει του «Αγίου Ποτέ», αλλά Θα βγει το αργότερο στα τέλη του Μάη.

«Θέλω να δεσμευτώ ότι η υπόθεση αυτή με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων σας (σ.σ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν μπορούν να κλείσουν μέσα σε μια νύχτα επειδή καταθέσατε μια τροπολογία σε μια νύχτα που αθωώνει και δίνει ασυλία σε αυτούς που σας τα έδωσαν», σημείωσε. Τόνισε ότι οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν κατά κεραίας.

«Για ανθρώπους σαν και εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα μείνει στην εξουσία, όπως είπε, με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Η σημερινή Ελλάδα κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός».

«Μπήκατε σε μυστικά παζάρια», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κόκκινα πρωτοσέλιδα» στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.

«Πλην της γνωστής γάτας στις μυστικές συναντήσεις, κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με εκπρόσωπο της διαπλοκής; Και γιατί τόσες συναντήσεις; Για να πείτε τελικά «όχι»; «Όχι» σαν αυτό του δημοψηφίσματος που έγινε «ναι»», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για δήθεν ανθρωπισμό της αριστεράς που βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης και είπε, χαρακτηριστικά, ότι «με τις ανοησίες σας είναι βέβαιο ότι τους επενδυτές θα τους κάνετε μετανάστες»,

«Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», πρόσθεσε ενώ έκανε αναφορά στις ενέργειες κατά της διαπλοκής προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και επί Κώστα Καραμανλή, και επί Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε επίσης ότι οι κ.κ Μουζάλας και Καμμένος είναι στις καρέκλες τους και έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Στην υπόθεση των εκβιαστών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και έκανε γνωστό ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Μαυρίκου για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Εδώ υπάρχει μια ωραία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει τμήμα του σε έντυπο και εκείνο το έντυπο παράνομα το δημοσιεύει. Και μετά ο πραγματικός ενορχηστρωτής, η κυβέρνηση, έρχεται να το αναδείξει. Αυτό είναι παρακράτος και το στήνετε μεθοδικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, μία μόνο ωφέλιμη απόφαση μπορείτε να πάρετε: Να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ουσιαστικός εθνικός λόγος.

«Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή όπως φαίνεται, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της διαδικασίας απομάκρυνσής σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Δεν έχω αυταπάτες. Θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».

 

Πηγή: Καθημερινή