Βολές του Ν. Παππά κατά της Γερμανίας: Αρνείται να παραδεχθεί εμμονές και λάθη

Διέψευσε τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών Νίκος Παππάς, που περιοδεύει από το πρωί σήμερα στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΠΗΝ σήμερα το μεσημέρι, ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή σε δημοψήφισμα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με τον Υπουργό να διαψεύδει κατηγορηματικά τα όποια σενάρια κυκλοφορουν, δηλώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019.

Μάλιστα, απέδωσε τα σενάρια που διακινούνται από τη ΝΔ αλλά και από μερίδα του Τύπου, λέγοντας πως: «Τα σενάρια αυτά υπάρχουν στα μυαλά όσων πιστεύουν στην Αριστερή παρένθεση». Υπογράμμισε δε, ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το χρησιμοποιεί ο αρχηγός της ΝΔ «για να κρατά το κόμμα του και τους βουλευτές του μετά το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές, με βολές προς τη Γερμανία, την οποία κατηγόρησε ότι αρνείται να παραδεχθεί λάθη και εμμονές, όπως επίσης και κατά του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Σόιμπλε για τον οποίο είπε, ότι δεν μπορεί να επικαλείται ότι έχει εκλογές και πως δεν μπορεί να πάει στο κοινοβούλιο. «Κοινοβούλιο έχουμε και εμείς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαπραγμάτευση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Όσο για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, τόνισε ότι αυτή επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους.

Χαρακτήρισε δε, ως «αστεία» την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις για το θέμα.

Επιπλέον, ο κ. Παππάς δήλωσε πως η Πάτρα έχει τις δυνατότητες να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της Ελλάδας, ενώ να θυμίσουμε πως νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Τεχνολογικό Πάρκο και την έδρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός, τόνισε η Πάτρα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017, και με το επιστημονικό προσωπικό και τις υποδομές που διαθέτει, δικαιούται να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας. Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα για να αναπτυχθεί ο τομέα των νέων τεχνολογιών.