ΕΙΔΗΣΕΙΣ
epeisodia

Βγήκαν τα πιστόλια στο Καραΐσκάκη στο ματς Ολυμπιακού-Αντερλεχτ

ΔΙ.ΑΣ. εναντίον χούλιγκαν αντί… ληστών. Βγήκαν τα πιστόλια στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν αστυνομικοί ομάδων ΔΙ.ΑΣ., πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να ξεφύγουν από την ενέδρα αγριεμένων χούλιγκαν, που τους εγκλώβισαν κοντά στο γήπεδο, εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους. Έντεκα από τους 16 αστυνομικούς τραυματίστηκαν, ενώ μοτοσυκλέτες, κράνη και ασύρματοι υπέστησαν φθορές.

Το επικίνδυνο περιστατικό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οφείλεται στις λαθεμένες επιλογές, μεμονωμένης χρησιμοποίησης αστυνομικών δίκυκλης αστυνόμευσης, που αποστολή τους είναι η πάταξη της εγκληματικότητας, στη διαχείριση και αντιμετώπιση χούλιγκαν για την οποία δεν έχουν καμία εξοικείωση και εκπαίδευση. Μέχρι πριν τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στελέχη της είχαν αναλάβει σε κάποιες περιπτώσεις τη διαχείριση ταραχών και επεισοδίων με οπαδούς, επειδή ήταν κοντά στο αντικείμενο τους, πάντα όμως με την ενίσχυση δυνάμεων των ΜΑΤ.

Όλα ξεκινούν στις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η αθλητική αποστολή της ομάδας της Άντερλεχτ αναχώρησε από γνωστό ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού με προορισμό το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκη. Ξαφνικά μία ομάδα περίπου 200 οπαδών του Ολυμπιακού προσέγγισαν με μοτοπορεία το ξενοδοχείο. Έκλεισαν όλο το μήκος της Λ. Συγγρού, διακόπτοντας κατά διαστήματα την πορεία της αποστολής με σκοπό την πρόκληση φόβου στα μέλη της.

Οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ. έφθασαν σταδιακά εκεί, επιχειρώντας να εκτρέψουν τους οπαδούς στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, χωρίς να τα καταφέρουν. Η μοτοπορεία συνέχισε να κινείται στη Λ. Ποσειδώνος με κατεύθυνση το ποδοσφαιρικό στάδιο μέσω της αερογέφυρας στην οδό Καραολή Δημητρίου ακολουθούμενη από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ..

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν εκεί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με οπαδούς που έφθαναν στο γήπεδο μαζί με τους συμμετέχοντες στη μοτοπορεία και άλλους που είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και είχαν στήσει ενέδρα. Εγκλώβισαν τους ένστολους εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις με πέτρες, μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Οι ρίψεις μετατράπηκαν σε συμπλοκή σώμα με σώμα, ανάμεσα στους πολυάριθμους χούλιγκαν και τους ελάχιστους αστυνομικούς. Δύο τρεις από τους αστυνομικούς έπεσαν κάτω δεχόμενοι χτυπήματα από τους αγριεμένους νεαρούς. Σχεδόν όλοι οι ένστολοι έβγαλαν τον οπλισμό τους με δύο από αυτούς να πυροβολούν από μία φορά στον αέρα προκειμένου να απεγκλωβιστούν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τα αστυνομικά πυρά. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 11 από τους συνολικά 16 αστυνομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, και απεχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Προκλήθηκαν ζημιές σε υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες, κράνη και ασυρμάτους. Ο Εισαγγελέας Πειραιά έδωσε εντολή σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής για την διενέργεια προανάκρισης του σοβαρού περιστατικού.

Πηγή: thetoc.gr