ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτός είναι το νέο… αφεντικό του οίκου Ραλφ Λόρεν

Ο Ραλφ Λόρεν, ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς σχεδιαστές που έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία στον χώρο της μόδας παραδίδει τα ηνία της εταιρείας σε σουηδικά χέρια. Αυτός που καλείται να αναλάβει χρέη διευθύνοντος συμβούλου δεν είναι άλλος από τον Στέφαν Λάρσον, πρώην εκτελεστικό διευθυντή της H&M και πρόεδρο της Old Navy, θυγατρικής της Gap.

Μάλιστα στο βιογραφικό του Στέφαν Λάρσον έχει πιστωθεί η επιτυχία της Old Navy, καθώς ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της εταιρείας, αφού ο κύκλος εργασιών αυξανόταν διαρκώς μετά την άφιξή του σε αυτήν πριν από τρία χρόνια.

Και μπορεί ο Ραλφ Λόρεν να κατεβαίνει από τον «θρόνο», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει και την εταιρεία που ίδρυσε πριν από μισό αιώνα, καθώς θα παραμείνει εκτελεστικός πρόεδρος και υπεύθυνος δημιουργικού. «Ο ρόλος μου είναι να σκέφτομαι μονίμως το μέλλον αυτής της εταιρείας και τον τρόπο με τον οποίο θα την προωθήσω», εξήγησε ο 75χρονος πλέον σχεδιαστής.

Ο Λόρεν περιέγραψε τον διάδοχό του ως εξαιρετικά ταλαντούχο. Είπε μάλιστα για εκείνον πως αναμένεται «να προσδώσει στην εταιρεία μια νέα και συναρπαστική παγκόσμια προοπτική».

Γιος Εβραίου μετανάστη του Μπρονξ, ο Λόρεν ήταν αυτοδίδακτος και δεν πήγε ποτέ σε σχολή σχεδίου. Αρχισε την καριέρα του σχεδιάζοντας γραβάτες με την επωνυμία «Polo» το 1967. Το 1972 σχεδίασε τα κοντομάνικα πουκάμισα που είχαν για λογότυπο έναν παίκτη πόλο με άλογα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον χώρο των αρωμάτων, των αξεσουάρ και των γυναικείων ρούχων.

H παγκόσμια φίρμα που ίδρυσε ο Ραλφ Λόρεν είχε το 2014 κύκλο εργασιών 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Λόρεν καταλαμβάνει την 74η θέση στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς με την περιουσία του να ανέρχεται σε 6,2 δισ. δολάρια.