ΕΙΔΗΣΕΙΣ
zaxari

Αυτή είναι η εταιρία που θέλει να αγοράσει την ζάχαρη της Ελλάδας!

Επίσημη πρόταση με την οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του εργοστασίου Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) κατέθεσε η Royal Sugar, η οποία δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατέχει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά ζάχαρης.

Η πρόταση έρχεται σε μια στιγμή που οι μονάδες της ΕΒΖ σε Πλατύ, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα βρίσκονται υπό κατάληψη από τους απλήρωτους τευτλοπαραγωγούς, οι οποίοι ζητούν εδώ και τώρα τα χρήματά τους από την ακέφαλη ζαχαροβιομηχανία.

Οπως αναφέρει η Royal Sugar, που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη και στο τιμόνι της έναν Σερραίο επιχειρηματία, τον Χρήστο Καραθανάση, στόχος της είναι να κρατηθούν ανοιχτά και να εξυγιανθούν τα εργοστάσια της ΕΒΖ, ώστε η ζάχαρη, προϊόν μέγιστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας, να μείνει σε ελληνικά χέρια. Στην πρόταση που κατατέθηκε δηλώνεται ξεκάθαρα η διάθεση της Royal Sugar να στηρίξει την τοπική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζοντας τουλάχιστον 120 θέσεις μόνιμης εργασίας και 60 εποχιακές.

Μάλιστα, η Royal Sugar έχει την επίσημη και πλήρη στήριξη της τοπικής ένωσης αγροτών, του τοπικού εμπορικού συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών (ΟΕΒΕΣ), του Σωματείου Μεταφορέων Θεσσαλονίκης, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών και άλλων φορέων.

«Η Royal Sugar κατέθεσε στοιχεία και προτάσεις και ευελπιστεί σε άμεση ανταπόκριση και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να μη χαθεί η φετινή καλλιεργητική σεζόν» αναφέρει η επιχείρηση.

Εν τω μεταξύ οι καταλήψεις στις μονάδες της ΕΒΖ συνεχίζονται από τους τευτλοπαραγωγούς, που περιμένουν εναγωνίως τον ορισμό νέας διοίκησης στην εταιρία. Οι τευτλοπαραγωγοί είναι εξοργισμένοι, αφού βασισμένοι στις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών, έσπειραν 50.000 στρέμματα τεύτλων, που πλέον είναι εγκλωβισμένα, καθώς μετά τις ζιζανιοκτονίες δεν μπορούν να γυρίσουν σε άλλες καλλιέργειες άμεσα.

Για το θέμα, διαβάστε περισσότερα εδώ