ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η επίμαχη διαφήμιση σουτιέν που απαγόρευσε το Facebook (Video)

Σάλο έχει προκαλέσει το facebook με την απόφασή του να απαγορεύσει την προβολή μιας διασκεδαστικής διαφήμισης σουτιέν, της μεγάλης αυστραλέζικης εταιρίας εσωρούχων berlei.

Η διαφήμιση, μέσα στα 45 δευτερόλεπτα που διαρκεί, καταγράφει τον… αγώνα που δίνουν καθημερινά οι γυναίκες, φορώντας σουτιέν. Σουτιέν άβολα, σουτιέν φανταχτερά, σουτιέν που πιέζουν το στήθος τους, ενώ αντιμετωπίζεται με χιούμορ η προσπάθεια τους να καλύψουν το στήθος τους με αυτοκόλλητα.

Το facebook, ωστόσο, έκρινε ότι η διαφήμιση είναι προσβλητική για το κοινό του, καθώς εστιάζει σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Παράλληλα, την ίδια απόφαση περί απαγόρευσης της διαφήμισης, πήρε και το instagram.

Η εταιρία εσωρούχων απάντησε με μία αιχμηρή ανακοίνωση στην απαγόρευση του facebook, όπου αναφέρει ότι η διαφήμιση τονίζει τις δυσκολίες που περνούν οι γυναίκες στην καθημερινότητα τους και τις απεικονίζει ειλικρινά και με αίσθηση πραγματικότητας: «Η berlei πιστεύει ότι η απόφαση του facebook τονίζει τα ζητήματα της κοινωνίας, όπου το γυναικείο στήθος αντιμετωπίζεται ως σεξουαλική ιδιοκτησία. Επιθυμούμε να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρίες παρουσιάζουν τις γυναίκες στις διαφημίσεις, χωρίς να αισθάνονται καταπιεσμένες».

Το κοινό των social media έσπευσε να υποστηρίξει την επίμαχη διαφήμιση σουτιέν και να επικρίνει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την αλλόκοτη απόφασή του.

Πηγή: topontiki.gr