ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ieronymos

Αρχιεπίσκοπος: Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν αγάπη χωρίς αντάλλαγμα

Στη σωστή διαπαιδαγώγηση και στην αξία του εθελοντισμού εστίασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης προς τιμήν εκατοντάδων εθελοντριών του κοινωνικού- προνοιακού έργου της Αρχιεπισκοπής.

Πρωτίστως, απηύθυνε έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες να αντιμετωπίζουν τα παιδιά με στοργή.

«Δεν είναι ντροπή ο μπαμπάς, η μαμά ή η γιαγιά όταν φταίνε, γιατί κάποιες φορές φταίνε, να ζητάνε συγγνώμη. Δεν είναι υποτίμηση αυτό. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να πούμε στο παιδί ότι αυτήν τη στιγμή που ήμουν στενοχωρημένος αντέδρασα με λάθος τρόπο», τόνισε.

Επιπρόσθετα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλες τις εθελόντριες για το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά και επισήμανε:

«Εμείς ξέρουμε καλύτερα από όλους τους άλλους, που κάνουν κριτικές, πόσα προσφέρετε και πόσο κουράζεστε χωρίς να περιμένετε τίποτα. Δείχνοντας μόνο την αγάπη σας και τη διακονία στην Εκκλησία του Χριστού».

Μάλιστα, τις συνεχάρη διότι, όπως είπε, «στη δύσκολη εποχή που ζούμε, κατά την οποία ο καθένας κοιτάει πώς θα βολέψει τον εαυτό του, άνθρωποι σαν εσάς, που προσφέρουν αγάπη χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα, είναι περιζήτητοι».

Επίσης, έκανε λόγο για το Κέντρο Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής και για τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, με τη διευκρίνιση πως πρόκειται για χώρο που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά τα οποία αποτελούν το αύριο, αλλά και σε όλες τις ηλικίες, διότι θα διοργανώνονται προγράμματα τα οποία θα απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής «Αγία Φιλοθέη η Αθηναία» στον Αυλώνα Αττικής και ήταν η πρώτη προς τιμήν των εθελοντριών, απευθυνόταν σε κάποιες από τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες, ώστε να καλυφθούν όλες οι ενορίες. Συμμετείχαν η Ορχήστρα «Κανών» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Δεμελή και το Χορευτικό Συγκρότημα της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Το πρωί, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής (Αγίου Πορφυρίου), όπου το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής και συλλειτούργησαν αρχιερατικοί επίτροποι Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών. Αμέσως μετά, ακολούθησε ξενάγηση στο Ιερό Ησυχαστήριο και προσκύνημα στο κελί του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ