harmony of seas

«Αρμονία των θαλασσών»: Απέπλευσε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου απέπλευσε για πρώτη φορά σήμερα το πρωί από το γαλλικό λιμάνι Saint-Nazaire για δοκιμαστικό ταξίδι τριών ημερών. Το πλωτό ‘θηρίο’ ονομάζεται «Αρμονία των θαλασσών» («Harmony of the Seas») και ζυγίζει 120.000 τόνους, έχει δεκαέξι καταστρώματα, ενώ με μήκος 362 μέτρα είναι μακρύτερο από το ύψος του Πύργου του Άιφελ.

harmony slide.jpgΣτο παρθενικό του ταξίδι δεν περιλαμβάνονται επιβάτες, αλλά το 500μελές (!) πλήρωμα, καθότι ο δοκιμαστικός απόπλους γίνεται για να ελεγχθεί η λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων και η δυνατότητα ελιγμών του πλοίου.

Τρία άτομα εκπαιδεύονταν επί ένα χρόνο σε προσομοιωτή ώστε να βρίσκονται στη διάθεση του καπετάνιου προς βοήθεια στο μανουβράρισμα του πελώριου σκάφους, κατά την έξοδό του από το λιμάνι του Saint-Nazaire. Αν η δοκιμή πετύχει, το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να πλεύσει στο Σαουθάμπτον το Μάιο.

bionic-bar2.jpg

Οι 6.000 επιβάτες του πλοίου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό τους στο «βιονικό μπαρ», όπου θα τους σερβίρουν ρομπότ, καθώς και να διασκεδάσουν στο παγοδρόμιο, στο θέατρο ή στο καζίνο που διαθέτει το πλοίο.

Πηγή: Independent

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την «Αρμονία των Θαλασσών»:

harmony of seas 4

harmony of seas 5 louic venance via getty imagesΦωτ.: LOUIC VENANCE via Getty Images

 

Από το εσωτερικό του πλοίου:

harmony of seas 2

 

Το πλοίο από ψηλά:

harmony of seas 3