ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απολογείται σήμερα ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη – VIDEO ντοκουμέντο από τη Συρία

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια της Αλεξανδρούπολης ο 32χρονος που συνελήφθη και φέρεται να είναι ένας από τους μαχητές του ISIS.

Σύμφωνα με τον ANT1, ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έγινε λάθος στη μετάφραση καθώς δεν γνωρίζει αγγλικά. Μάλιστα, μόλις κατάλαβε ότι κατηγορείται για τρομοκρατία, επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία φρικιαστικές εικόνες από το κινητό τηλέφωνό του, στις οποίες πρωταγωνιστεί.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με στόχο να εντοπίσουν εάν και με ποιους είχε επαφές ο 32χρονος, ο οποίος μπήκε στη χώρα μας από τη Λέρο, τον Ιούνιο του 2016. Από εκεί έφθασε στην Αθήνα και ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα, ενώ την περασμένη Πέμπτη πήγε στην Αλεξανδρούπολη για να περάσει από συνέντευξη στην Υπηρεσία Ασύλου.

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο 32χρονος τζιχαντιστής στη Συρία

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από τη Συρία, που δείχνει τον 32χρονο τζιχαντιστή, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο -φερόμενος- τζιχαντιστής είναι τραυματισμένος και υπάρχουν -σύμφωνα με τη δικηγόρο του- σύμβολα που αποδεικνύουν ότι πολεμούσε στο πλευρό του ισλαμικού στρατού και όχι με τον ISIS.