troika

Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων ζητούν οι θεσμοί

Θέμα ομαδικών απολύσεων εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι ότι μπορεί να θέσουν οι δανειστές τρόικα στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, που άρχισε σήμερα Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων σε βάθος τουλάχιστον επτά ημερών, στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του κουαρτέτου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, όπου αναμένεται να τεθεί το ασφαλιστικό, ενώ προηγήθηκε ραντεβού των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη, με δύο συναντήσεις, η πρώτη θα αρχίσει στις 17:30 και θα έχει ως αντικείμενο τη μεταρρύθμιση του φορολογικού, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση για το αναπτυξιακό σχέδιο του αγροτικού τομέα, στις 19:30.

Επίσης αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μάξιμου με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, με αντικείμενο την εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει ο Οργανισμός.

Πηγή: skai