ΕΙΔΗΣΕΙΣ
GIATROS

Απειλείται με «λουκέτο» το ΠΕΔΥ Καλαμαριάς! Απλήρωτα ενοίκια σχεδόν ενός χρόνου

Από μια κλωστή κρέμεται η λειτουργία του ΠΕΔΥ Καλαμαριάς (πρώην ΙΚΑ) καθώς έχουν απομείνει μόλις 12 γιατροί, ενώ εκκρεμούν μισθώματα σχεδόν ενός χρόνου! Η δομή εξυπηρετεί ετησίως περί τους 3.000 ασφαλισμένους πολίτες, ενώ καλύπτει τις ανάγκες 200.000 ανθρώπων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

«Βιώνουμε την πλήρη απαξίωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού δημοσιονομικής προσαρμογής για τη μείωση δαπανών στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το ΠΕΔΥ Καλαμαριάς αποτελεί ένα ιατρείο που δέχεται χιλιάδες ασθενείς ολόκληρο τον χρόνο και θα έπρεπε αντί να προσπαθούν διάφοροι… αρμόδιοι να του βάλουν λουκέτο, να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του» αναφέρει εργαζόμενος στη «δημοκρατία».

Μάλιστα κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα και να εγγυηθεί η συνέχιση λειτουργίας του ΠΕΔΥ Καλαμαριάς.

«Το ΠΕΔΥ κινδυνεύει με παύση λειτουργίας λόγω της σκληρής και χωρίς σχεδιασμό δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει το αρμόδιο Υπουργείο. Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια εδώ κι έναν χρόνο, προκρίνει ως λύση στην αδυναμία της να καταβάλει τα οφειλόμενα μισθώματα και να καλύψει τις πάγιες λειτουργικές ανάγκες το οριστικό κλείσιμό του. Η αδιαφορία του υπουργείου, σημαίνει ότι το δικαίωμα 200.000 πολιτών για άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, περνάει .στα κυβερνητικά αζήτητα!»ανέφερε στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης.