ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεβίωσε o Γκρεγκ Λεϊκ των Emerson, Lake and Palmer

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε από καρκίνο ο Γκρεγκ Λέικ, τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος Emerson, Lake and Palmer (ELP) και των King Crimson.

Ήταν πρωτοπόρος του αποκαλούμενου «προοδευτικού ροκ» πειραματιζόμενος σε συνδυασμό με άλλα μουσικά είδη, όπως η κλασική μουσική.

Ο  Γκρεγκ Λέικ γεννήθηκε στις 10 Νοέμβρη του 1947  ήταν ένας Άγγλος κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός ο οποίος απέκτησε εξέχουσα θέση ως ιδρυτικό μέλος των progressive rock μπάντες King Crimson και Emerson, Lake and Palmer ( ELP).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Dorset , ο Γκρεγκ Λέικ άρχισε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 12 και έγραψε το πρώτο του τραγούδι, « τυχερός άνθρωπος », στην ίδια ηλικία. Έγινε μια πλήρους απασχόλησης μουσικός στα 17, παίζοντας σε διάφορα ροκ συγκροτήματα με τους Dorset ο κιθαρίστας Robert Fripp τον κάλεσε να συμμετάσχει King Crimson ως τραγουδιστής και μπασίστας τους. Έκαναν εμπορική επιτυχία με επιρροή το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Στο Συνέδριο του πορφυρού βασιλιά (1969). ο Γκρεγκ Λέικ εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1970 και πέτυχε σημαντική επιτυχία στη δεκαετία του 1970 και πέρα ως τραγουδιστής, κιθαρίστας, μπασίστας και παραγωγός του ELP, από τα οποία έγραψε τη λίμνη και κατέγραψε πολλά δημοφιλή τραγούδια με, συμπεριλαμβανομένων των «Lucky Man» και » From the Beginning» . Και τα δύο τραγούδια που εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ στο singles charts.

Γκρεγκ Λέικ  ξεκίνησε μια σόλο καριέρα που ξεκίνησε το 1975 UK του hit single » I Believe στην Πατέρας των Χριστουγέννων ». Πήγε για να απελευθερώσει σόλο άλμπουμ και singles στη συνέχεια, σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες στη διαδικασία. ο Γκρεγκ Λέικ παιζει με διάφορες ομάδες στη δεκαετία του 1980, και περιστασιακές συγκεντρώσεις ELP στη δεκαετία του 1990 και περιόδευσε τακτικά ως σόλο καλλιτέχνης στον 21ο αιώνα. Πέθανε  από καρκίνο, σε ηλικία 69 ετών.