ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ

Λήγει σήμερα η τελευταία διορία που έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου να δουν τα χρήματα από τους μισθούς στους λογαριασμούς τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συγκαλέσουν Δ.Σ. προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν, χωρίς να αποκλείεται να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις και να μείνει η Θεσσαλονίκη εκ νέου χωρίς λεωφορεία.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, είχε διαβεβαιώσει ότι εντός της περασμένης εβδομάδας θα καταβάλλονταν στον Οργανισμό τα 6,3 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 2.247.000 αφορούν το υπόλοιπο της κρατικής επιχορήγησης του Ιουνίου και τα υπόλοιπα 4.047.000 την επιχορήγηση του Ιουλίου.

Επιπλέον, αναμένεται συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και τον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη, πριν κατατεθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία για την καταβολή άλλων 11 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό, ποσό που προκύπτει από τη διαφορά του ΦΠΑ για τα έτη 2015 και 2016.