ΕΙΔΗΣΕΙΣ
katastimata_aftodioikisi

Ανοιχτά τα καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι προαιρετικά σήμερα Κυριακή όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).
Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα προχωρήσουν σε λειτουργία τη 17η Ιανουαρίου 2016, είναι από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Αναφορικά με τη διενέργεια των χειμερινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, ο ΕΣΘ συνιστά στις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν κατά νου ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση), ενώ αντίθετα είναι προαιρετική η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

Παράλληλα, ο ΕΣΘ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, ενώ υπογραμμίζει προς τους εμπόρους ότι οι κυρώσεις σε περίπτωση παρατυπιών, είναι αυστηρές.