ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση Μπέου για τη «σύλληψή» του σε τσιπουράδικο του Βόλου

Ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη χτες στο Βόλο και τα όσα δημοσιεύτηκαν περί σύλληψής του.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο κ. Μπέος εντοπίστηκε, σε γνωστό τσιπουράδικο της πόλης και ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς ότι εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση και πρέπει να συλληφθεί. Με διακριτικό τρόπο ο κ. Μπέος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου και έλαβε γνώση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση στην οποία προέβη εναντίον του ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης. Στη συνέχεια μετά από εντολή του Εισαγγελέα υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να οριστεί ρητή δικάσιμος για τη μήνυση.

Από τη μεριά του, ο Αχιλλέας Μπέος υποστηρίζει πως δεν υπήρξε σύλληψη και από μόνος του παρουσιάστηκε οικειοθελώς ενώπιον των αστυνομικών αρχών όταν ενημερώθηκε για τη μήνυση σε βάρος του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σήμερα (χτες) το μεσημέρι, ενώ συνέτρωγα με την οικογένεια και φιλικά μου πρόσωπα, ενημερώθηκα ότι μετά από νέα μήνυση εναντίον μου που υπέβαλε… ο Γιώργος Καρεκλίδης, ο εισαγγελέας υπηρεσίας κίνησε εναντίον μου την αυτόφωρη διαδικασία και παρουσιάστηκα αυτοβούλως, ως νομοταγής πολίτης.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο αγώνας μου να δώσω ένα τέλος στη διαπλοκή σε αυτή την πόλη μόλις άρχισε και δεν θα σταματήσει, παρά τα όποια εμπόδια, με αυτόφωρα, προσχηματικές μηνύσεις για δήθεν εξύβριση και άλλα τέτοια, πριν φθάσει στο τέλος του. Και ήδη το απόστημα έχει σπάσει.

Επαναλαμβάνω και πάλι: Εγώ δεν φοβούμαι να δώσω εξηγήσεις για την εξύβριση. Ο Καρεκλίδης τι απολογείται στην κοινωνία για τις οικονομικές του δοσοληψίες με τους εργολάβους δημοσίων έργων και πολιτικούς; Ρητορική, μάλλον η ερώτηση, γιατί η μέχρι τώρα συμπεριφορά του και η αιδήμων σιγή που τηρεί λένε πολλά από μόνες τους. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη Και ας συνειδητοποιήσουν ότι οι υποθέσεις αυτές δεν πρόκειται να τελεσιδικήσουν στις δικαστικές αίθουσες του Βόλου, αλλά θα κριθούν και σε ανώτερο βαθμό, πάντα από αδέκαστους και αξιοπρεπείς δικαστές».