ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλάζει χέρια το ξενοδοχείο Les Lazaristes στη Θεσσαλονίκη

Έπειτα από περίπου 10 χρόνια η εταιρεία Domotel του ομίλου της Δομοτεχνικής αποχωρεί από το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Les Lazaristes, το οποίο θα κλείσει στις 22 Μαΐου για να ανοίξει το πιθανότερο στις αρχές Ιουνίου υπό τη διαχείριση νέου hotel operator και με νέο όνομα.

Το Les Lazaristes κατασκευάστηκε από την Domotel, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια το μίσθωνε με leasing από την εταιρεία Hellas Capital, που είναι και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου (μέθοδος sale and lease back). Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί για το τέλος της συνεργασίας με την Domotel, έχοντας λάβει παράλληλα διαβεβαιώσεις ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, καθώς και ότι οι νυν υπάλληλοι θα απασχοληθούν εκ νέου στο ξενοδοχείο υπό τον νέο operator.

Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι η Hellas Capital βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με hotel operator που θα διασφαλίζει όχι απλώς την ομαλή λειτουργία του ξενοδοχείου, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Το Les Lazaristes ήταν το πρώτο από την αλυσίδα έξι ξενοδοχείων (Αθήνα, Καρδίτσα, Βόλο, Σύβοτα, Αράχοβα και Άγιο Αθανάσιο) που διαχειρίζεται η εταιρεία Domotel στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές της διοίκησής της, η εταιρεία δεν προτίθεται να πουλήσει κάποια από τις μονάδες της. Μάλιστα, η Δομοτεχνική θέτει ως προτεραιότητα την αξιοποίηση του «δίδυμου» ακινήτου της στη Βασιλέως Ηρακλείου, όπου φέρεται να έχει αποφασίσει την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου αντί άλλων χρήσεων (εμπορικό κέντρο, επαγγελματικοί χώροι) που παλαιότερα είχαν τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης.

Πηγή: Ναυτεμπορική