ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιχμές Μητσοτάκη για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη!

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος ξεναγήθηκε στο χώρο από την προϊστάμενη της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι βουλευτές των όμορων νομών.

Για μοναδικό μνημείο παγκόσμιας σημασίας το οποίο αναδεικνύει τον μοναδικό πλούτο της Μακεδονίας, έκανε λόγο στις δηλώσεις το ο κ.Μητσοτάκης ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία ολοκλήρωσης των ανασκαφών και μόνιμης υποστύλωσης του μνημείου ώστε το συντομότερο δυνατό να καταστεί επισκέψιμο. Στηλίτευσε το γεγονός ότι ο χώρος αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ωστόσο εξέφρασε τη λύπη του που τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει η πρόοδος που θα περιμέναμε στο μνημείο.

Δεσμεύθηκε πως ο ίδιος προσωπικά και η ΝΔ θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου μακριά από μικροκομματική ατζέντα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα εκταμιεύσει το επόμενο διάστημα 1,5 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση της αναστήλωσης, της ανασκαφής και της ανάδειξης του μνημείου.

Παράλληλα προχωράει το διασυνοριακό πρόγραμμα και με τη συνεργασία και με το δήμο και με το υπουργείου πολιτισμού ύψους 1 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη και την προβολή του συγκεκριμένου μνημείου.

Πηγή: Thessnews.gr