ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγώνα αντοχής πόλης απόστασης 10 χιλιομέτρων το «10άρι του Λαγκαδά» – “2ο Run in Lagadas” σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά και την Π.Κ.Μ.

Αγώνα αντοχής πόλης σε δημόσιο δρόμο απόστασης 10 χιλιομέτρων, με την επωνυμία το «10άρι του Λαγκαδά» – “2ο Run in Lagadas”, διοργανώνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαγκαδά σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ανάμνηση της διπλής απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά (27η Οκτωβρίου 1912 από τον τουρκικό ζυγό και 27η Οκτωβρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής). Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και δυο παράλληλοι αγώνες αποστάσεων 5 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου.

Λεπτομέρειες για τον αγώνα παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του 2ου 2ου Run in Lagadas, που πραγματοποιήθηκε στο Λαγκαδά (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά). Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα αθλητισμού Βασίλειος Ανατολίτης ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει κάθε δράση που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» και υποστήριξε ότι «οι αγώνες αυτοί, που διενεργούνται φέτος για δεύτερη φορά στοΛαγκαδά, εξελίσσονται πλέον σε θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής αποφέροντας σημαντικά οφέλη και για την τοπική κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά Νικόλαος Κουτλιάνος παρουσίασε τους χορηγούς του Run in Lagadas και το οργανωτικό πλαίσιο των αγώνων, προσκαλώντας όλους, μικρούς και μεγάλους, αθλητές και ελεύθερα ασκούμενους, να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη γιορτή του αθλητισμού. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά Αναστάσιος Τομπούλης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Λαγκαδά για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση των αγώνων και δήλωσε πως η ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή διοργάνωση του 1ου Run in Lagadas αποτελεί εγγύηση για τη μεγάλη επιτυχία του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής. Επίσης, ο κ. Τομπούλης αναφέρθηκε στη διαχρονικά σημαντική συμβολή του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά στο δρομικό κίνημα και την αθλητική ιστορία του τόπου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες και περσινοί νικητές, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και υποστηρικτών του αγώνα, εκπρόσωποι των χορηγών, κ.ά.