ΕΙΔΗΣΕΙΣ
aigiptos

Αίγυπτος: Οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 65 τζιχαντιστές

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, σε συντονισμό με την αστυνομία σκότωσαν 65 τρομοκράτες στα βόρεια της χερσονήσου Σινά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις, με την στήριξη της (Πολεμικής) Αεροπορίας και της αστυνομίας έπληξαν καταφύγια τρομοκρατών και αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών και καυσίμων στην γύρω περιοχή των πόλεων Ράφα και Σέιχ Ζουάιντ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 65 μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης σκοτώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι σε άλλη επιχείρηση, στα δυτικά της χώρας, καταστράφηκαν 12 οχήματα που χρησιμοποιούνταν για παράνομη διακίνηση στα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης.

Ο αιγυπτιακός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους, η «Επαρχία του Σινά» έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και εφόδους ενόπλων με στόχο κυρίως αστυνομικούς και στρατιωτικούς αφότου ο σημερινός πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο τότε αρχηγός του πανίσχυρου στρατού, είχε ανατρέψει και διατάξει να τεθεί υπό κράτηση ο ισλαμιστής προκάτοχός του Μοχάμεντ Μόρσι, την 3η Ιουλίου 2013. Ο Σίσι έχει δηλώσει πως οι ισλαμιστές συνιστούν μεγάλη απειλή για την χώρα.