ΕΙΔΗΣΕΙΣ
sindos-agrotes

Με εντάσεις και διαφωνίες η σύσκεψη των αγροτών στη Σίνδο – Αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Εντάσεις σημειώθηκαν κατά την κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου. 

Πιο συγκεκριμένα, αγρότες που δεν συμμετέχουν στα μπλόκα επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό κέντρο, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των μπλόκων. Παράλληλα, στο χώρο επιθυμούν να μπουν και άλλα άτομα πέρα από τα δύο που έχει συμφωνηθεί για το κάθε μπλόκο. Τελικά, αποφασίστηκε να μπουν όλοι αλλά δικαίωμα να μιλήσουν θα έχουν μόνο οι εκπρόσωποι των μπλόκων.

Η συνέλευση έχει ξεκινήσει με τη συμμετοχή αγροτών από τουλάχιστον 50 μπλόκα. Ωστόσο, κυριαρχούν οι εντάσεις και οι διαφωνίες κυρίως για διαδικαστικά θέματα, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν θα ληφθεί απόφαση σχετικά με το πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μπλόκων των Τεμπών και άλλων περιοχών, προκλήθηκε καθώς στη συνέλευση θέλησαν να συμμετάσχουν περισσότερα άτομα πέρα από τα δύο από κάθε μπλόκο όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά από τη συντονιστική επιτροπή που έκανε το κάλεσμα για τη σημερινή διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει συνέλευση, άγνωστο το πότε και που, στην οποία θα συμμετάσχουν αποκλειστικά δύο άτομα από κάθε μπλόκο.

Λίγο μετά τις 13:00 αποχώρησε από τη σύσκεψη το μπλόκο των Τεμπών, με τον εκπρόσωπό τους Παναγιώτη Καλογιάννη να λέει ότι «δεν είμαστε εργατοπατέρες. Τους χαρίζουμε τη διαδικασία και θα αποδείξουμε το επόμενο διάστημα ότι οι αγρότες είμαστε ενωμένοι».

Δείτε βίντεο με την ένταση και φωτογραφίες του press724 από το Πνευματικό Κέντρο Σίνδο, όπου συγκεντρώνονται οι αγρότες:

sindos-siskepsi-agrotwn

sindors-siskepsi agrotes-sindors sindos-agrotes-1

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης