ΕΙΔΗΣΕΙΣ
FOFI GENIMATA

Ένταση από νωρίς στη Βουλή ενόψει προ ημερησίας. Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

Ένα πρώτο δείγμα των όσων αναμένονται να διαδραματιστούν το απόγευμα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή δόθηκε προ ολίγου στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από τη συζήτηση εξαπολύοντας μύδρους περί «καθεστωτικής νοοτροπίας» κατά της κυβέρνησης, της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Αφορμή για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε η άρνηση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκη Μπαλαούρα να ικανοποιήσει το αίτημα των βουλευτών του κόμματος για την παροχή έκτακτης ενημέρωσης σήμερα Τρίτη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Μπαλαούρας επισήμανε ότι το αίτημα που διατύπωσαν εγγράφως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωνε τις απαιτούμενες υπογραφές των 2/5 μελών της επιτροπής και δεσμεύτηκε ότι η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη χρονική στιγμή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν όμως ομόθυμα το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να γίνει σήμερα η ενημέρωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Είναι δικαίωμα της επιτροπής η ενημέρωση. Θα είναι θλιβερό αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αρνούνται την ενημέρωση της επιτροπής και δι’ αυτής του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η δέσμευση του κ. Μπαλαούρα αλλά και του παριστάμενου υφυπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για παροχή ενημέρωσης σε άλλη χρονική στιγμή δεν ικανοποίησε, όμως, το ΠΑΣΟΚ το οποίο κλιμάκωσε την κριτική του και αποχώρησε από την αίθουσα. Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνέδεσε άμεσα το θέμα με τις καταγγελίες του κόμματός του για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο χώρο της δικαιοσύνης και μίλησε για «θεσμική επιτροπή». «Μόνο εσείς, η Θάνου και ο Παπαγγελόπουλος έχετε τέτοιες καθεστωτικές αντιλήψεις» καταλόγισε στον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ο κ. Κουτσούκος. Απαντώντας ο κ. Μπαλαούρας υπογράμμισε ότι η απόφαση του βασίζεται στον κανονισμό και κάλεσε τον κ. Κουτσούκο να ανακαλέσει.

Πηγή: news247.gr