ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας στους δύο χρησιμοποιεί το κινητό του μόνο για κλήσεις και αποστολή SMS

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του GSMA Intelligence, φωτίζει τον τρόπο χρήσης των smartphone στις μέρες μας από τους χρήστες και αποκαλύπτει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 47% των χρηστών, χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο μόνο για παραδοσιακές χρήσεις όπως την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και την αποστολή SMS. Πάντως είναι γεγονός ότι η συνθήκη αυτή αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, με την πρόβλεψη να αναφέρει ότι μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα πέσει στο 29%, όσο οι χρήστες σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότερα τις δυνατότητες που τους δίνουν τα κινητά τηλέφωνα. Σε αυτό βοηθάει η πρόοδος στο χώρο αλλά κυρίως η τιμή των συσκευών που είναι πλέον πιο προσιτή, σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές σχετικών υπηρεσιών.

Άλλα ευρήματα της έρευνας αναφέρουν ότι κάτοχοι smartphone από «ώριμες» αγορές όπως αυτή της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνουν την προτίμησή τους στα SMS αντί στις πιο σύγχρονες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Αντίστοιχα η νέα γενιά ή αλλιώς οι «Millenials», δεν αποτελούν και τους πιο εξελιγμένους χρήστες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων όπως θα περίμενε κανείς, με αγορές όπως αυτή της Νοτίου Κορέας όπου περισσότεροι από το ένα τέταρτο των χρηστών smartphone είναι ηλικίας μεταξύ 51 και 69 ετών.

Σε αφρικανικές χώρες όπου η ανάγκη εκτέλεσης χρηματοπιστωτικών εργασιών είναι μεγαλύτερη, η χρήση smartphone παρουσιάζει αύξηση ενώ στην Κένυα και την Τανζανία, τέσσερις στους πέντε ενήλικες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για σχετικές ενέργειες. Τέλος περισσότερο από το 70% των χρηστών smartphone παγκοσμίως παρακολουθούν βίντεο από υπηρεσίες όπως το YouTube ενώ ένας στους δύο παρακολουθεί ζωντανά προγράμματα. Επιπλέον το ίδιο ποσοστό χρηστών κάνει έρευνα αγοράς για προϊόντα και υπηρεσίες όμως ένα στους δύο χρησιμοποιεί τελικώς το smartphone του για παραγγελίες online.

Πηγή: insomnia