ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kipos

Ένας «Κήπος» γεμάτος γνώση στη Θεσσαλονίκη

Θέλετε να μάθετε για την ιστορία της Τέχνης, χαρακτική, σχέδιο μόδας και ενδυματολογία, να σκιτσάρετε ή δημιουργική γραφή και υποκριτική; Στον «Κήπο» έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε μέσα από δεκάδες σεμινάρια και εκδηλώσεις τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό – πολιτιστικό εργαστήρι που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2013 από την εκπαιδευτικό Θεοδοσία Κωνσταντινίδου και βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερο πολυχώρο στο κέντρο της πόλης. Είναι φτιαγμένο από την ομάδα design Αpodec, με τέτοιο τρόπο που εμπνέει τη γέννηση όμορφων ιδεών και project και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων αλλά και workshops όπως το Feast. Όπως λέει η ίδια στο press724 στόχος είναι «ο καθένας που έχει κάτι να προτείνει ή να διδάξει να το κάνει και όποιος ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει». Το εργαστήρι έχει προσεγγίσει δεκάδες ενδιαφέροντες ανθρώπους με τα απαραίτητα προσόντα αλλά και… όρεξη, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα διδασκόντων.

«Τα σεμινάρια έχουν μικρή διάρκεια, με σκοπό όσοι συμμετέχουν να διδαχτούν κάτι ολοκληρωμένο ενώ σε κάθε ενότητα παίρνουν μέρος έως δώδεκα άτομα έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η επικοινωνία μαθητή – δασκάλου», επισημαίνει η κ. Κωνσταντινίδου. Το κάθε μάθημα γνωριμίας είναι δωρεάν και ανάλογα με τα σεμινάρια που θα επιλέξει ο καθένας να ακολουθήσει, διαμορφώνεται και η συνδρομή η οποία μπορεί να ξεκινά από πέντε ευρώ και να φτάνει μέχρι τα εκατό ετησίως. Στον «Κήπο» μπορούν να βρουν κάτι ενδιαφέρον άτομα όλων των ηλικιών, από πέντε ετών στα εργαστήρια ζωγραφικής μέχρι ηλικιωμένους που «διψάνε» να μάθουν κάτι καινούργιο.

Σήμερα το απόγευμα μάλιστα ο «Κήπος» προσφέρει μία σειρά ανοιχτών δωρεάν μαθημάτων τα οποία μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε αρκεί προηγουμένως να δηλώσει συμμετοχή στο [email protected]. Πρόκειται για τα εξής: Εργαστήρι υποκριτικής στον κινηματογράφο (στις 18.00), Εργαστήρι κινηματογραφικού σεναρίου (στις 18.00), Θεματικό εργαστήρι ζωγραφικής – Πέτρα-ψαλίδι-χαρτί (στις 18.00), Θεματικό εργαστήρι ζωγραφικής – Face to face (στις 19.00), Σχέδιο μόδας και ενδυματολογία (στις 20.00). Παράλληλα ξεκινούν/δέχονται ακόμη συμμετοχές τα εξής: Εικαστικό βιωματικό εργαστήρι – Σκιτσάρω αυτό που βιώνω, Εικαστικό παιδικό εργαστήρι – Ταξίδι στη χώρα του ποτέ, Ψηφιακός Λόγος – Η επικοινωνία στο διαδίκτυο.
Δείτε αναλυτικά όλα τα εργαστήρια: http://kipos-seminaria.gr/el/page/seminaria/

Διοργάνωση: Kήπος
www.kipos-seminaria.gr
[email protected]
T: 2315500710, 6949121787
Πολυχώρος design apoDec
Σφέτσου 3, Θεσ/νίκη