ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες επιστήμονες βραβεύτηκαν σε Διεθνές Συνέδριο

Έλληνες επιστήμονες ανέβασαν για μία ακόμα φορά ψηλά τη χώρα μας, αποσπώντας το 1ο βραβείο επιστημονικής δημοσίευσης στο μεγαλύτερο Διεθνές Συνέδριο Διαθλαστικής Χειρουργικής στον κόσμο.

Πρόκειται για την επιστημονική ομάδα του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision, η οποία βραβεύθηκε για ανακοίνωση που αφορούσε τη χειρουργική διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την εξελιγμένη τεχνική SMILE (Small-Incision Lenticule Extraction) σε σύγκριση με τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις με την τεχνική LASIK.

Η βράβευση έγινε στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS), που πραγματοποιήθηκε 5-9 Μαΐου 2017 στο Λος Άντζελες με τη συμμετοχή 12.000 οφθαλμιάτρων και επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.

Η εργασία που βραβεύθηκε είχε θέμα «Topography-Guided LASIK Versus Small-Incision Lenticule Extraction: Postoperative Digitized Centration Evaluation in Contralateral Eyes».

Μιλώντας για την εργασία τους, ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School, σημείωσε ότι οι διαθλαστικές ανωμαλίες είναι η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός και η  πρεσβυωπία, ενώ το LASIK είναι η παραδοσιακή τεχνική διόρθωση της μυωπίας, η οποία όμως έχει εξελιχθεί με τις τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις.

Όπως είπε, η διάκριση επιβεβαιώνει για μία ακόμη χρονιά την πρωτοπορία της ελληνικής επιστημονικής ομάδας στην Διαθλαστική Χειρουργική και ιδιαίτερα στον συνδυασμό διασύνδεσης κερατοειδή και τοπογραφικά κατευθυνόμενων σμιλεύσεων

Η ελληνική επιστημονική ομάδα παρουσίασε 52 πρωτότυπες ανακοινώσεις, επιστημονικές ανακοινώσεις, βίντεο και διαλέξεις.

Στη φωτογραφία ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD,  ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School.