ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνας ο πρωταθλητής Ευρώπης στο πινγκ πονγκ μετά από 17 χρόνια – Το παιδί-φαινόμενο Γ. Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2017!

Ο 17χρονος αθλητής νίκησε στον συναρπαστικό τελικό  τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, 1ο φαβορί του αγωνίσματος με 4-3 σετ και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό για την χώρα μας μετά απο 17 χρόνια και συνολικά το 7ο μετάλλιο στον θεσμό.
Τα σετ με τον Σγουρόπουλο πρώτο: (11-9, 10-12, 11-8, 11-9, 7-11, 3-11, 12-10)
«Είμαι πολύ χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο. Τελικά, πραγματοποίησα κάτι παραπάνω από τον αρχικό στόχο του μεταλλίου. Πήγα πολύ καλύτερα κι έφτασα στην κορυφή. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ότι είμαι ο πρώτος έφηβος στην Ευρώπη. Αυτό που σκεφτόμουν στην απονομή και κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου είναι όλη την πορεία μου ως εδώ, όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει μαζί με την οικογένεια μου και τον προπονητή μου», τόνισε αρχικά ο θριαμβευτής του Γκιμαράες και συνέχισε αναφερόμενος στον τελικό:
«Δεν φοβήθηκα στιγμή! Από το μυαλό μου περνούσαν μόνο θετικές σκέψεις, ακόμα και στα πιο κρίσιμα σημεία. Μετά το 4ο σετ έβγαλα κάποια κούραση και ταυτόχρονα άρχισε να ανεβαίνει ο Πλετέα. Έχασα και λίγο τη συγκέντρωσή μου, με αποτέλεσμα να αστοχήσω σε κάποιες εύκολες μπάλες. Όταν πια πήγαμε στο 3-3, όμως, είπα μέσα μου «δεν γίνεται, πρέπει να τα δώσω όλα, να πάω κόντρα και στην κούραση, γιατί τέτοια ευκαιρία μπορεί να μην μου παρουσιαστεί ξανά». Είχα και την ίδια οδηγία από τον κύριο Κώστα (σ.σ. Βατσακλή, τον ομοσπονδιακό προπονητή) να τον κρατήσω περισσότερο στο backhand με το κοντρόλ μου και όταν μου δοθεί η ευκαιρία να τον αλλάξω στο forehand με επίθεση. Σε κανένα σημείο δεν δίστασα, ούτε όταν έχασα το 2ο σετ από 10-5, ούτε στην ισοφάριση, ούτε στα δύο χαμένα ματς μπολ. Αυτή η δυνατή ψυχολογία με βοήθησε καθοριστικά».