ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκλεισε τη στρόφιγγα ο Marchionne

Η Scuderia Ferrari είναι η ομάδα με τα μεγαλύτερα έξοδα και επενδύσεις στη Formula 1, ωστόσο η απόδοση είναι κάθε χρονιά απογοητευτική, μένοντας εκτός όλων των στόχων.

Mercedes AMG Petronas και Red Bull Racing έχουν κυριαρχήσει στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τους Ιταλούς να δαπανούν απίστευτα ποσά ετησίως, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο Maranello έχουν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα από το 2008, κάτι το οποίο έχει προβληματίσει τη διοίκηση και τους επενδυτές.

Ο πρόεδρος της Ferrari είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα μέσα στην ομάδα. Το πρώτο που θα κάνει είναι να σταματήσει να δαπανά άσκοπα χρήματα και να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των πόρων και του δυναμικού, μετριάζοντας παράλληλα τις προσδοκίες για το 2017.

«Έχω ρίξει όλα τα χρήματα που είχα διαθέσιμα στη F1. Ποτέ όμως δεν αξιοποιήθηκαν σωστά και ο λόγος ήταν κυρίως ο τρόπος οργάνωσής μας. Το πλήρωσα όταν προσπάθησα να κάνω εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του μονοθεσίου τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δεν πρόκειται να επαναλάβω το ίδιο λάθος για το μονοθέσιο του 2017. Η δομή έχει πλέον αλλάξει και πρέπει να δούμε στην πράξη τι κάνουμε. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να μετριάσουμε τις προσδοκίες μας. Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα έως τώρα. Έχουμε νέα ομάδα που διαχειρίζεται το τεχνικό κομμάτι και το πιο σημαντικό είναι να βάλουμε τις σωστές βάσεις για την επόμενη σεζόν, αν θέλουμε να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί» δήλωσε ο Sergio Marchionne.

Πηγή: zougla


TAG