ΕΙΔΗΣΕΙΣ
obama

Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας στον Ομπάμα για το προσφυγικό

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να εντείνει τη στήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στους πρόσφυγες κατά την περιοδεία που πρόκειται να πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ημερών στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος Ομπάμα «θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα μετεγκατασταθούν περισσότεροι πρόσφυγες και ότι θα παράσχει περισσότερους πόρους για να βοηθήσει τους πρόσφυγες σε άλλες χώρες», είπε η Μάργκαρετ Χουάνγκ, που ασκεί προσωρινά χρέη διευθύντριας του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στις ΗΠΑ.

Στην έκθεσή της που τιτλοφορείται «Παγιδευμένοι στην Ελλάδα: μια προσφυγική κρίση που θα μπορούσε να αποφευχθεί», η μη κυβερνητική οργάνωση εξετάσει την κατάσταση 46.000 ανθρώπων που φιλοξενούνται σε προσωρινά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει θέματα εξωτερικής πολιτικής στο πλαίσιο της περιοδείας του, κατά την οποία θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.