ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκκληση για περισσότερη αστυνόμευση απευθύνει ο δήμαρχος Λονδίνου! – Σοκαριστικές μαρτυρίες

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες, μετά και τη σημερινή επίθεση, έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.
Στο BuzzFeed News ο αυτόπτης μάρτυρας Abdulrahman Saleh Alamoudi.αναφέρει «Ήρθε κατά πάνω μας. Νομίζω 8 ή 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εγώ κατάφερα να ξεφύγω. Μετά ένας άνδρας βγήκε από το βαν». Ο Saleh Alamoudi δήλωσε ότι ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει αλλά εκείνος και δυο φίλοι του, τον σταμάτησαν και τον κρατούσαν τουλάχιστον 20 λεπτά, μέχρι να φτάσει στο σημείο τη αστυνομία. «Πριν απ’ αυτό φώναζε «θα σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους» και προσπαθούσε να γρονθοκοπήσει τους πάντες».
Ο οδηγός του φορτηγού είναι 48 ετών. Θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν’ αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία. Φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να φώναζε «Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους».