ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ellinikos-xrysos-708

Έγκριση άδειας για τις εγκαταστάσεις στην Ολυμπιάδα για την Ελληνικός Χρυσός

Στην έγκριση της παροχής αδείας εγκατάστασης νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το  εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το έργο στην Ολυμπιάδα συνεχίζεται κανονικά με το σύνολο των εργαζομένων 600 άτομα περίπου. Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει η πραγματική παραγωγή της Ολυμπιάδας, συμπύκνωμα μολύβδου, ψευδαργύρου και χρυσοφόρου πυρίτη.

Στο μεταξύ η εταιρεία είναι σε αναμονή για κάποιες επιπλέον δευτερεύουσες άδειες στην Ολυμπιάδα ενώ παράλληλα εκκρεμεί η άδεια για τις Σκουριές και συγκεκριμένα η έγκριση του προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης Σκουριών, προκειμένου να αξιολογήσει η Εldorado Gold την επανέναρξη των έργων των Σκουριών.

Απάντηση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το έργο της Ολυμπιάδας

Το γραφείο τύπου της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων δηλώνει τα εξής:

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» εκφράζει την ικανοποίησή της για την  ολοκλήρωση της έκδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας των αδειών ρουτίνας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για το έργο της Ολυμπιάδας.

Σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις  της εταιρείας μας, το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική.