ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άδωνις για Ρουβίκωνα: Χτυπάνε όσους είναι αντίθετοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την επίθεση στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ με λοστούς και μπογιές, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου, την περασμένη Παρασκευή, και το χάος που προκλήθηκε, όταν το Μέγαρο Μαξίμου απέδωσε την επίθεση στο Ρουβίκωνα, με την ίδια την οργάνωση να σπεύδει να «αδειάσει» την κυβέρνηση, απαντώντας ότι δεν είναι εκείνοι οι ένοχοι και το ΔΟΛ, οι καλεσμένοι στον ΣΚΑΙ κλήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, είπε:

«Διαχρονικά αποδοκιμαστέες από εμάς όποιες επιθέσεις σε τέτοια κτίρια. Οτιδήποτε άλλο είναι για απλή δημιουργία εντυπώσεων».

Απαντώντας γιατί ο Ρουβίκωνας «άδειασε» το Μαξίμου σχετικά με την επίθεση, είπε:

«Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα γιατί δεν το αξιολογώ ψηλά. Υπάρχουν άλλες σοβαρές ειδήσεις».

Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝέΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε:

«Κατά ένα περίεργο τρόπο αυτοί οι άνθρωποι χτυπάνε στόχους που είναι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ» για να συμπληρώσει πώς παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέση με τα Εξάρχεια , όπως με συνιστώσες τύπου «ΡΟΖΑ».

«Ως κυβέρνηση σας απασχολεί ότι μπαίνουν στα Εξάρχεια στο σούπερ μάρκετ, κλέβουν και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα;», ρώτησε τον κ. Ζαχαριάδη για να πάρει την απάντηση:

«Δεν είμαι ειδικός για τα θέματα του κ.Τόσκα και το τι θα κάνει με τα Εξάρχεια. Ο νόμος σε όλες τις περιοχές της χώρας πρέπει να εφαρμόζεται».

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Ζαχαριάδης κλήθηκε να απαντήσει στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί ότι θα τον αλλάξει:

«Έχω πει ότι είναι ένας σκληρός και ένας άδικος φόρος. Η χώρα χρεοκόπησε το 2010, βρισκόμαστε σε αναγκαστικές συνθήκες, είμαστε σε φάση ανάκαμψης και οποιεσδήποτε αποφάσεις παίρνουμε είναι ώστε εν καιρό να έχουν ανταπόκριση στην κοινωνία»

«Θα ζητήσετε συγγνώμη που προτρέπατε τον ελληνικό λαό να στείλει εξώδικο ώστε να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, διότι είναι αντισυνταγματικός και τώρα τον καλείτε να τα πληρώσει όλα;» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θα μπορούσε να βγει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και να κάνει τις ίδιες εξαγγελίες, αλλά εμείς δεν το κάνουμε γιατί βάζουμε την Ελλάδα πάνω από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Τσίπρας έλεγε να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και ότι θα έδινε τα ίδια λεφτά στο ΚΕΘΕΑ, ο ψεύτης», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κ. Γεωργιάδη. Από τον ελληνικό λαό βεβαίως, αν και εφόσον χρειαστεί και αφού κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και όσους αδικήσαμε, θα τους ζητήσουμε συγγνώμη» είπε ο κ Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Είναι άδικος προς κάποιες κοινωνικές ομάδες»

Σχολιάζοντας τη φορολογία είπε επίσης: «Στόχος μας είναι η επερχόμενη ΔΕΘ να είναι η τελευταία που η Ελλάδα θα είναι μέσα στα μνημόνια».

«Είναι γεγονός ότι τα χαμηλά στρώματα όπως οι 700.000 δικαιούχοι του επιδόματος αλληλεγγύης, έχουν στηριχθεί από την κυβέρνησή μας. Όμως είναι γεγονός ότι τα μεσαία στρώματα, έχουν υποστεί επιβαρύνσεις, κι εμείς θέλουμε, τώρα που η οικονομία πάει καλύτερα, να μειώσουμε τη φορολογία για τα μεσαία στρώματα».

«Εμείς δεν είμαστε ψεύτες. Το μοναδικό που λέει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πως, όταν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%», κατέληξε ο Αδωνις Γεωργιάδης.